Franța va recunoaște statul palestinian

Întrebare: Ministrul francez de externe, Laurent Fabius, a anunțat că Parisul va recunoaște statul Palestinian dacă procesul de pace din Orientul Mijlociu nu se mișcă în curând din punctul înghețat în care se află. Guvernul Israelian a respins inițiativa de pace care a fost înaintată, aproape ca un ultimatum.

De ce are Parisul o dorință așa de puternică să sprijine un stat Palestinian, în timp ce se confruntă cu terorismul islamic?

Răspuns: Asta nu este important. Chiar dacă toate națiunile lumii experimentează frica, umilința și durere din partea islamului, ele vor fi anti-semite și nu anti-islamiste deoarece simt că tot răul care se întâmplă în lume este în mod special din cauza evreilor.

Când nu putem să ne conectăm să aducem prin conexiune binele lumii, furnizam în schimb  forța răului. Permitem acestei forțe să se dezvolte iar noi nu o contrabalansăm cu cu forța binelui.

Suntem conducta prin care forța binelui se poate coborî în lume, oferind o existenţă normal, echilibrată. Atât timp cât nu am început să ne unim între noi şi să devenim instrumentul prin care această forţă să vină în lume, umanitatea va simți din ce în ce mai mult că noi suntem motivul pentru toate problemele din lume.

Nu ne ajută să gândim logic și înțelept, spunându-ne că Europa va vedea acum ce fel de situații aduc în lume noii predicatori islamiști. Europa nu va vedea, din contra, va fi de partea lor și o să încerce doar să îi țină puțin în frâu.

Invazia în Europa a milioane de musulmani va continua, împreună cu intrarea multor militanți extremiști. Dar Europa va fi din ce în ce mai atentă cu ei și ne va urî pe noi, nu pentru că noi suntem buni sau răi pentru musulmani, sau pentru că suntem împotrivă statului lor, ci pentru că nu aducem în lumea forța binelui. Este necesar să facem diferența între aceste două lucruri.

Întrebare: Înțelege cineva acest lucru?

Răspuns: Nimeni nu înțelege. Națiunile lumii acționează instinctiv; simt că răul ni se datorează nouă.

Când întrebăm: “Am făcut noi ceva greșit? Am făcut noi acte de terorism?”, ne răspund că răul ni se datorează. Dar ei nu știu de ce.

Înțelepciunea Cabalei ne explică că asta este din cauza că nu transmitem bunătatea în lume, prin noi.

Trebuie  să ne unificam prin: “Sa-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi” (Leviticul 19:18), și printr-o astfel de conexiune între noi, vom transmite forța binelui care se regăsește în natură și trebuie dezvăluită lumii.

Întrebare: De ce ne-a fost nouă atribuită această sarcină? În ce fel suntem noi de vină?

Răspuns: Nu suntem cu nimic de vină. Am fost aleși pentru această sarcină și trebuie să o facem.

“Noi”  reprezintă  grupul de oameni care, în momentul în care se unesc,  vor transmite în lume forța bună și unficatoarea. Doar în acest mod vom fi capabili să ne asigurăm un viitor bun , nu într-un alt mod.

Sunt fericit să trăiesc într-o generație ca această, în care se întâmplă aceste evenimente. Sper că poporul lui Israel va înțelege ce este scris în înțelepciunea Cabalei, care este fundamentul poporului Israel. Înțelepciunea a fost descoperită acum 6000 ani și trebuie să o înțelegem, deoarece altfel am putea aluneca într-un noi holocaust.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Michael Laitman” din 01.02.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed