Frica de Domnul este începutul înțelepciunii

294.4„Frica de Domnul este Resheet [începutul] înțelepciunii.” De asemenea, este scris: „Frica de Domnul este Resheet [începutul] cunoașterii”, deoarece frica este numită Resheet. De asemenea, este poarta prin care să intri în credință și întreaga lume există în această Mitzva” (Baal HaSulam, Introducerea cărții Zohar, „Poruncile Torei”, Prima Poruncă, punctul 189).

Frica de Creator este o fundație comună care leagă totul și ține întreaga construcţie pe sine. O persoană se teme de Creator, care este rădăcina tuturor, guvernează totul și organizează totul. Nu există nimic în lume care să existe în afara Creatorului, singura Forță Superioară care îmbrățișează totul.

Este o greșeală să crezi că o persoană poate exista independent de Creator și poate decide singură ceva. Așa ceva nu există în natură. Numai Creatorul face totul și prin urmare, frica de Creator este rădăcina tuturor.

A te teme de Creator înseamnă a tremura în fața măreției celui care domnește peste toate și guvernează totul, ca înaintea singurei Forțe din lume de care o persoană depinde sută la sută.

Dar nu este vorba despre a-ți fi frică de Creator, ci de a te teme să te desparţi de forța care îmbrățișează totul. O persoană ar trebui să perceapă fiecare moment al existenței sale ca fiind trimis de Creator. Aceasta este ceea ce se numește frica de Creator.

Creatorul este întreaga natură, care include toate legile naturale pe care El le-a stabilit.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 1/23/23, Scrieri ale lui Baal HaSulam „Introducere în Cartea Zohar

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: