Frică sau venerație?

32.02Întrebare: Ce este „cu frică de Creator”?

Răspuns: Frica în fața Creatorului înseamnă a avea un sentiment de prudență în relația cu El. Înțelegi că acesta este absolutul și, dacă vii la El, o faci doar cu câteva sugestii și dorințe care sunt demne să I le adresezi; ar fi imposibil să te adresezi Lui cu nesocotire sau cu ceva lipsit de importanță. Trebuie să fie ceva foarte special.

Întrebare: Atunci, este corect să spui venerație în fața Creatorului, mai degrabă decât frică în fața Creatorului?

Răspuns: Nu, venerația este pe primul loc. După cum ne sfătuiește Cabala, ar trebui să înțelegeți că, în principiu, Creatorul răspunde doar la o singură cerere a omului: cererea de a dezvolta calitatea de dăruire e, iubirea pentru celălalt, pe care o are Creatorul. Adică aș cere să fiu similar cu Creatorul.

Întrebare: În general, ar trebui să ne temem de Dumnezeu?

Răspuns: Nu, nu este nevoie să vă fie frică. Este necesar să simțiți trepidație. Frica apare din faptul că ai vrea să-L eviți. Aceasta nu este o calitate bună.

Trepidația este însă necesară. La urma urmei, căutați în permanență mijloacele de a vă apropia de Creator și de a vă adresa Lui, precum și de a primi unele calități de la El și de a le pune în aplicare pentru a fi mai aproape de El.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” din 03.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: