Fructele coapte ale cognresului

Întrebare: După congres am avut un sentiment că am fost parcă într-un vis şi îmi este dificil să realizez ce s-a întâmplat. Cum ai însuma rezultatele congresului?

Răspuns: Nu este uşor. Dacă l-ai fi cunoscut pe Rabash, ai fi ştiut cât de apropiat era, ascunzându-se şi nedorind să dea vrea explicaţie în afară de cele necesare. Era clar că vroia să dea cât mai mult posibil studenţilor, deoarece este scris, „Vaca vrea să hrănească mânzul mai mult decât acesta vrea să sugă.”

Dar problema este nivelul de pregătire al studentului. Învăţătorul nu poate să îi dea un „fruct necopt”, deoarece în loc să îi fie de ajutor îi va dăuna şi îl va duce la o oprire, o coborâre, confuzie iar apoi îi va lua  mai mult timp şi va trebui să depună mai multe eforturi pentru a ieşi din acea stare. Toată lumea va plăti scump pentru asta – atât învătătorul cât şi studentul, ca şi cei carte trebui să se unească cu el într-un singur sistem. Este un calcul foarte complex.

De aceea este scris, „Creşte un tânăr în felul lui”. Adică, învăţătorul nu ar trebui să îi dea studentului conform cererii infantile a acestuia, ”Dă-mi!” Ei nu înţeleg că el poate da numai metoda şi nu împlinirea. Trebuie să primească împlinirea ei însăşi, realizând această metoda asupra lor.

De aceea, anumiţi oameni nu cred că avansează bine. Unii nu pot justifica metoda aceasta şi nu o pot percepe. Sau chiar o înţeleg cu mintea dar nu sunt gata să o agreeze şi cu inima. Ca rezultat, încep să îl dezaprobe pe învăţător, metoda şi sursele. Şi nu se poate face nimic legat de asta – aşa este viaţa.

Eu cred că am depăşit deja aceste stadii dificile şi cine a rămas după asta, dintre mii de oameni care au trecut pe aici, va merge înainte. Şi oricine a plecat se poate încă întoarce. Aşteptăm pe toată lumea, întreaga lume să ni se alăture.

Dar în viitor nu va mai fi o altă şansă: toate nivelele noi se vor revela întodeauna din parte vaselor, dorinţelor goale. De aceea, trebuie doar să urmăm cu stricteţe sfaturile surselor şi ale învăţătorului, iar după realizarea sfatului vei primi răspunsuri şi împlinire tu însuţi! Împlinirea nu poate veni de sus într-un spaţiu gol, dacă nu există un vas.

Să sperăm ca acum am obţinut o mai bună înţelegere a acestor principii şi ordinea în muncă. Mulţi oameni noi au luat parte la Congres, care încă nu au experienţă. Dar acordându-se la unitatea comună, vor fi în stare să înveţe repede aceste principii, la fel ca orice nouă generaţie care se bazează pe experienţa celei anterioare şi primeşte de la aceasta. Iar noi vom fi fericiţi să le dăm lor tot ce avem, astfel încât, acordându-se la grupul nostru ei vor deveni imediat la fel de experimentaţi ca noi şi chiar mai mult.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 5/15/12, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed