Fugi de banii mulți

527.01Întrebare: Revista Forbes a publicat clasamentul celor mai bine plătiți producători de conținut pe YouTube. Mr Beast, în vârstă de douăzeci și trei de ani, se află în fruntea clasamentului, cu venituri în 2021 de 54 de milioane de dolari. Nastya, un emigrant rus în vârstă de șapte ani, deține locul 7 în clasament; are aproape 90 de milioane de abonați.

Și ce se întâmplă în Tik Tok?! Vedetele Tik Tok pot percepe 500.000 USD doar pentru o postare publicitară. Toți sunt băieți tineri sub 25 de ani.

Ce părere aveți despre astfel de tineri care primesc sume atât de mari de bani? Este clar că părinții și ceilalți sunt în spatele lor. Dar faptul că tinerii au un astfel de venit din publicitate cu Tik Tok — ce părere aveți? Ce se întâmplă cu psihicul lui? Ce se întâmplă cu el?

Răspuns: Desigur, aceasta este o povară foarte mare pentru psihic. Și ce se va întâmpla cu acest copil în continuare, nu știu. Cred că astfel de copii vor cădea în depresie. Nu vor putea să se echilibreze și să fie oameni normali. Ei vor crede că merită totul și totul trebuie să le fie dat. Nu mi-as dori asta. În nici un caz.

Comentariu: Ce se întâmplă dacă ai primi bani pentru unul dintre clipurile tale și apoi din ce în ce mai mulți?

Răspunsul meu: Doar nu că l-aș primi personal, ci pentru organizație. Lasă-i să răspândească Cabala în toată lumea și așa mai departe.

Comentariu: Chiar și ție, ți-e teamă că dacă dintr-o dată ai fi testat…?

Răspunsul meu: Acest lucru nu este permis, în niciun caz.

Comentariu: Credeam că ești deja asigurat împotriva asta.

Răspunsul meu: Nu! Atâta timp cât trăiești, nu poți fi asigurat. Cum pot avea încredere în mine? Sunt complet în mâinile Creatorului și apoi, dintr-o dată, sunt propriul meu stăpân?

Întrebare: Deci o persoană nu ar trebui să aibă încredere în sine?

Răspuns: Nu. De aceea se spune: „Nu crede în tine până în ziua în care vei muri”.

Întrebare: Despre ce fel de moarte vorbim?

Răspuns: Moarte egoistă. Și cine știe cât mai mult egoism există în fiecare dintre noi?

Comentariu: Crezi că aceste teste, care sunt efectuate de oameni care au bilete câștigătoare la loterie sau care câștigă milioane pe YouTube sau în Tik Tok…?

Răspunsul meu: Aceasta este o nenorocire!

Comentariu: Aceasta nu este fericire și nu trebuie să fii recunoscător pentru ea; dimpotrivă, ar trebui să fim atenți.

Răspunsul meu: Am fugit de asta. Și am avut puterea să o fac; Dumnezeu m-a condus foarte bine ca să pot evita toate acestea.

Întrebare: Și dacă se întâmplă asta? Atunci măcar dă-mi o cale de ieșire, o mică portiță. Așa că se întâmplă că o persoană talentată începe să câștige bani nebuni. Și atât de tânăr!

Răspuns: Este o nenorocire.

Întrebare: Dar ce să faci?

Răspuns: Nu poți face nimic. Nu cred că se poate face nimic împotrivă.

Am avut astfel de lucruri, dar au fost atunci când am întâlnit oameni puternici, serioși, care mă puteau seduce cu avere și așa mai departe. Am putut să mă protejez. Dar, desigur, Creatorul a făcut totul, dar eu am încercat să scap.

Întrebare: Deci, de exemplu, dacă vorbim despre un tânăr, atunci în general nu mai poate scăpa?

Răspuns: De unde știe el ce face? Este încă băiat.

Întrebare: Da, dar a vrut să facă bani și deodată a câștigat milioane, miliarde și așa mai departe. Cunoaștem o mulțime de destine sparte. Asta vine de sus? Acesta este un test? Așa este condusă o persoană?

Răspuns: Da! O persoană nu poate trăi fără limite, fără un cadru solid, rigid în care există. Pur și simplu nu poate!

Întrebare: Și de ce face Creatorul asta omului?

Răspuns: Pentru a arăta altora un exemplu despre el. După cum spunea Shota Rustaveli: „Dă vistieria celor fără adăpost și eliberează sclavii”.

Comentariu: Adică, concluzia este: dacă vin mulți bani la tine, fugi.

Răspunsul meu: Da.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 07.02.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: