Fundamentul unei națiuni este unitatea internă

281.02Aceste legături libere — limba, religia și istoria — sunt valori importante și nimeni nu le neagă meritul național. Cu toate acestea, ele sunt încă complet insuficiente pentru a se baza ca fundament pentru întreținerea independentă a unei națiuni. În cele din urmă, tot ce avem aici este o adunare de străini, descendenți ai culturilor a șaptezeci de națiuni, fiecare construind o scenă pentru sine, pentru spiritul său și pentru înclinațiile sale. Nu există un lucru elementar aici care să ne unească pe toți din interior într-o singură masă.

Știu că există un lucru care ne este comun tuturor: evadarea din exilul amar. Totuși, aceasta este doar o unire superficială, precum sacul care ține nucile împreună, așa cum s-a spus mai sus. De aceea am spus că trebuie să stabilim o educație specială prin răspândire pe scară largă, pentru a insufla fiecăruia dintre noi un sentiment de iubire națională, atât de la o persoană la alta, cât și de la indivizi la întreg, pentru a redescoperi iubirea națională care a fost insuflată în noi încă de pe vremea când am fost pe pământul nostru ca națiune între națiuni (Baal HaSulam, Naţiunea).

Întrebare: O persoană trebuie să fie influențată de niște forțe supranaturale?

Răspuns: Dimpotrivă, ele sunt forțele naturale.

Întrebare: Este posibil să dăm un exemplu din istorie când poporul evreu era unit?

Răspuns Nu, chiar și în momentul primirii Torei și a existenței Templelor, evreii încă mai aveau războaie între ei. Când va apărea un astfel de exemplu, atunci aceasta va fi corectarea lumii.

KabTV “Stări Spirituale” 4/26/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed