Fuzionarea într-o singură cultură

Întrebare: Multiculturalismul nu se referă la existența paralelă a identităților diferite, ci la interconectarea lor, ceea ce implică atât pătrunderea reciprocă, cât și transformarea reciprocă. Cum se exprimă interacțiunea culturilor, dacă fiecare rămâne în propria cultură și nu se amestecă cu ceilalți?

Răspuns: Nu. Vă puteți amesteca doar într-o completare reciprocă și amabilă.

Întrebare: Ce poate rămâne atunci unic: limbaj, tradiții, un fel de norme morale?

Răspuns: Nu cred că, urmare a pătrunderii reciproce, va rămâne ceva special în fiecare cultură și, în general, culturile în sine vor rămâne. Drept urmare, se vor depăși pe ele însele și se vor transforma într-o singură cultură – umană. Nu vor exista diviziuni și nume, în funcție de națiuni, naționalități, vremuri, părți ale Pământului etc.

Integrarea înseamnă că vom învăța cum să ajungem la un numitor comun. De ce ar trebui să fim atât de diferiți? De ce să te ții de ceva al tău, al tău și al meu? De ce nu putem fi doar oameni?

Comentariu: Așa ne-a creat natura. Spui că trebuie să respectăm legile naturii.

Răspunsul meu: Așa ne-a creat natura noastră egoistă. Prin urmare, suntem foarte diferiți și ne ținem de diferențele dintre noi înșine. Și dacă ne ridicăm deasupra lor, vom deveni doar oameni. Vom fi buni și plăcuți unii cu alții, nu vom observa diferențe dintre noi, în niciun domeniu. De ce ar fi asta atât de rău?

Din KabTV „Abilități de comunicare” 16/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed