Gândul creării creației

261Întrebare: Cum poate fi legată de sufletul uman creația, adică dorința de a primi? La urma urmei, Creatorul a creat un suflet uriaș, adică o dorință uriașă.

Răspuns: Creatorul a creat dorința de a primi, pe care El vrea să o umple și acesta este scopul creației. Dar aceasta nu este o acțiune a Creatorului, deoarece dorința de a împlini constă în dorința de a împlini cu Sine Însuși. Înseamnă să ridice creația la propriul Său nivel, la nivelul de Creator.

Cum este posibil ca creația să existe în afara Creatorului ca obiect independent și, în același timp, să fie similară, egală, echivalentă cu Creatorul? Aici apare neînțelegerea despre ceea ce a făcut Creatorul.

Creatorul a creat dorința de a primi din dorința Sa de a dărui. Toată acțiunea este aceea de a oferi acestei dorințe oportunitatea de a deveni opusul ei înșiși și apoi de a ajunge la echivalența cu Creatorul, dorința de a dărui. Acesta este tot ceea ce are loc în lumea noastră.

Toate proprietățile noastre, tot ceea ce ni se întâmplă, vizează cum să transformăm dorința de a primi, creată în noi de Creator, în calitatea dăruirii. Existând ca creaturi separate, trebuie să încercăm să ne asemănăm cu Creatorul prin propria noastră dorință, efort și, după ce ne asigurăm că acest lucru este imposibil, îi cerem Creatorului să ne ajute să o facem.

Să ajungem la o cerere către Creator, astfel încât în ​​loc de dorința de a primi în care ne-a creat El, să fim în dorința de a dărui și de a ajunge ca El; asta este tot ce avem de făcut pe lumea asta.

Și Creatorul va răspunde cererilor noastre și așa vom merge mai departe. Numai aceasta este munca unei persoane, eforturile, capacitatea de a face ceva.

KabTV „Stări spirituale” 19/10/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: