Gândul este materie

960.1Întrebare: Vladimir Bekhterev, un proeminent cercetător rus în domeniul neuroștiințelor și pionier al psihologiei obiective, a declarat că omul este nemuritor. El credea că acest lucru poate fi dovedit în mod pur logic pentru simplul motiv că gândul este materie și, în consecință, înseamnă că afectează materia.

Ce spune Cabala despre asta?

Răspuns: Înțelepciunea Cabala este absolut de acord cu el. Gândul este materie, așa cum întreaga noastră lume este materie și cum lumea spirituală este, de asemenea, materie.

Adică, materia este dorință. Dorința lucrează fie pentru absorbție, fie pentru emanație din ea însăși, nu contează, dar este materie. Nu există nimic care să nu fie materie. Gândul și dorința noastră sunt la fel de materiale ca și ceea ce simțim ca natură minerală, vegetală și animală. La urma urmei, materia se poate manifesta sub formă de forțe și unde.

Dacă pătrundem mai adânc în materie, acolo sunt doar unde. În spatele undelor, începem să simțim că acolo nu există nimic mai mult decât un singur gând. Asupra acestui gând, ideile noastre materiale despre el se îngroașă treptat sub forma unor aglomerări de materie.

Se pare că această materie se dezvoltă, dar nu ea însăși se dezvoltă, ci mai degrabă gândul care se află în interiorul ei. În etapele de dezvoltare a gândirii, gândul începe să se manifeste ca acțiuni ale materiei sub formă de forțe, tot felul de transformări mecanice și așa mai departe. Dar totul este un gând.

Din „Close-Up. Secretele imortalității” de la KabTV 1/7/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed