Garantia Mutuala atrage Lumina

Intrebare: Ar fi corect sa spunem ca primul stadiu este unificarea dintre noi si formarea vasului spiritual (Kli), in timp ce al doilea stadiu este garantia mutuala?

Raspuns: Garantia mutuala nu depinde de noi, dar vine cu ajutorul Luminii. Toate corectiile si toate stadiile sint rezultatul influentei Luminii asupra Reshimot (genele spirituale, reminiscentele), dar disponibilitatea noastra si dorinta pentru ca aceasta sa se intimple, este sarcina noastra s-o afisam.

Deschid cartea pentru ca sa facilitez formarea unei dorinte comune, pina la punctul in care ma va influenta in concordanta cu legea echivalentei formei cu Creatorul. Nu am nevoie sa atrag Creatorul pentru ca El sa fie revelat in interiorul dorintei mele. Nu am nevoie ca sa-L revelez in mod fortat. Pur si simplu trebuie sa am grija de dorinta ce isi asuma forma de daruire, si atunci Creatorul se va manifesta.

Legea echivalentei de forma, deja exista; este conditia fundamentala in natura. Daca aceasta conditie este indeplinita, Creatorul devine revelat. Trebuie doar sa am grija de dorintele mele (Kelim, vase). Lumina se afla un repaus total; ne lipsesc doar dorintele corecte, calitatile de a o percepe.

De aceea, singurul meu scop este sa doresc corectia. De fapt, nici macar nu actionez spre a face corectia, ci dau Luminii oportunitatea de a ma corecta. Acesta este motivul pentru care ne intilnim impreuna si ne gindim la Lumina ce ne corecteaza, adica la conexiunea dintre noi. Vrem ca Lumina sa corecteze sfarimarea ce a avut loc in radacinile noastre.

Apoi, deoarece ne gindim la asta, ridicam Shechina (Divinitatea, sufletul nostru comun) din praf, atingem revelatia spirituala, Creatorul, Lumina NaRaNHaY, care este de 620 ori mai mare decit stadiul original dinaintea sfarimarii, cind era doar Lumina Nefesh.
Din a 2-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/15/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: