Garantia mutuala este pentru intreaga lume

Intrebare: Am citit cateva comentarii ale articolelor publicate de  miscarea “Garantia mutuala”, si multe spun ca ca tu pur si simplu vrei sa-ti maresti cercul de aderenti, deoarece “Cabala nu mai este interesanta si acum Laitman a inceput o noua miscare”.

Raspuns: Mie imi plac aceste intrebari si obiectiuni fiindca as vrea ca oamenii sa inteleaga opinia mea. Cabala este o tehnica de corectare a lumii care lucreaza la fiecare nivel social:

  • Sunt oameni care sunt interesati in primul rand de miscarea spirituala.
  • Sunt oameni care sunt interesati de inaintarea spirituala fiindca este important pentru ei sa traiasca in pace, securitate si intr-o lume linistita pentru copiii lor.
  • Sunt oameni care sunt foarte putin preocupati de toate astea. Ei sunt doar interesati de un trai bun, o viata normal, “ma simt foarte bine chiar si acum si aceasta este treaba mea – sa mentin acest comfort si daca este posibil sa-l maresc”.

In functie de dorintele omului, unii sunt angajati numai in problemele personale, iar altii sunt angajati in cele sociale. Unii oameni sunt atrasi de putere, faima, cunoastere si bunastare, ceea ce inseamna ca ei au cerinte mai inalte comparativ cu cerintele omului comun. Fiecare om are calitati proprii si dorinte, ca o esenta data si care a fost prezenta in el de la nastere.

De aceea, fiind un om care studiaza natura umana si societatea, nu judec pe nimeni fiindca inteleg perfect ca oamenii care sunt angajati sau interesati in Cabala, in fapt, vor veni la Cabala. La fel cum oamenii care nu au aceste aspiratii, indiferent de cat timp as petrece eu spunandu-le despre Cabala, ei nu vor veni. Dar, vor vedea ca garantia mutuala este instrumentul pe care noi il putem folosi azi ca sa depasim criza, dar in mediul intern, personal, in familiile noastre, la nivel de tara si de lume.

Asta este ceea ce vreau ca oamenii sa stie. Si in functie de intrebarea sau nevoia interioara a fiecarei persoane, fiecare isi va lua locul propriu in aceasta ierarhie a corectarii proprii si a umanitatii. Prin urmare, nu exista nicio incercare de a atrage oamenii catre ceva la care ei nu vor raspunde. Este imposibil.

Aceasta nu este o miscare politica obisnuita in care oamenii pot fi ademeniti de anumite scopuri, spunandu-le “haideti sa mergem sa cucerim, sa luam bogatiile de la cineva si sa le impartim intre noi”, etc. Din contra, este o miscare bazata numai pe acordul comun al tuturor membrilor societatii, si de aceea, ii implica pe fiecare. Cu alte cuvinte, miscarea este pentru a permite fiecaruia din lume sa intre in garantia mutuala, in functie de gradul proprietatilor interioare ale fiecaruia, predispozitii si inclinatii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed