Garanţia reciprocă este ceea ce este cu adevărat iubirea

Întrebare: Este corect să spunem că guaranţia reciprocă este o formă de bază a comunicării?

Răspuns: Garanția reciprocă este forma supremă a unei comunicări adecvate, atunci când realizăm o relație unul-pentru-toți și toți-pentru-unul.

Comentariu:  Dar spuneai că forma finală este iubirea.

Răspunsul meu: Atunci o poți numi iubire. La urma urmei, a fi conectaţi unii cu alții în așa fel încât să simți ceea ce îi lipsește celuilalt și să i-o oferi; asta este iubire.

Comentariu: Într-una din cărțile dvs. ați scris că garanția reciprocă eliberează pe toată lumea de orice griji.

Răspunsul meu: Garanția reciprocă este necesară pentru a avea grijă de ceilalți. Toată lumea trebuie să fie sigură că este îngrijită de ceilalți. În caz contrar, vor trebui să se rupă de grija celorlalți și să se gândească la ei înșiși.

Prin urmare, societatea ar trebui construită în așa fel încât fiecare să se gândească unul la celălalt. Aceasta este forma opusă egoismului pur.

Întrebare: Dar totuși, o persoană trebuie să aibă grijă de sine în măsura necesară, nu?

Răspuns: Nu. De ce ar trebui? El se află într-o societate care se gândește la fiecare și la toți. Și, de asemenea, are grijă de fiecare și de toți și în nici un fel de sine.

El face ceea ce se numește o restricţie (Tzimtzum) asupra sa: las pe ceilalți să se gândească la mine și eu mă voi gândi la ceilalți. În această stare, suntem complet conectați între noi, incluși unul în celălalt și obținem o stare absolut integrală.

Întrebare: Vrei să spui că, la fel ca acum câteva milioane de ani, natura combina celulele într-un organism complex, deci ne va forța într-o stare atât de ideală? Este greu să-ți imaginezi despre ce vorbești acum. Nu este nici măcar o utopie.

Răspuns: Aceasta este starea complet reală și corectă a organismelor individuale vii.

Din KabTV “ Abilități de comunicare” 11/15/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed