Gematria – Limbajul pentru descrierea Lumii superioare

Întrebare: Logica din lumea noastră este păstrată în spiritualitate? De exemplu, doi plus doi este de asemenea egal cu patru?

Răspuns: În spiritualitate, logica lumii noastre nu este păstrată. Nu există aritmetică acolo, ci sunt multe alte calcule diferite în funcţie lucrul cu care lucrează cineva. Vom avea o matematică diferită pe nivele diferite.

Întrebare: Aritmetica spirituală este Gematria cuvintelor? Este legată de dorinţă?

Răspuns: Desigur, deoarece fiecare literă în sine reprezintă o combinaţie de proporţii variate ale forţelor dăruirii şi primirii, iar fiecare dintre acestea crează o formă de bază particulară sau alta. De aceea, cele 22 de litere ale alfabetului ebraic sunt baza.

Primele nouă litere corespund cu cele nouă Sefirot de Bina, următoarele nouă litere sunt cele nouă Sefirot de Zeir Anpin, iar ultimele patru litere sunt patru Sefirot de Malchut. De asemenea. mai sunt încă cinci litere în plus, care sunt formate de la Parsa.

Întrebare: Fiecare element al literelor: punctul, linia orizontală, linia verticală – toate acestea sunt forţe?

Răspuns: Da. Literele reprezintă o combinaţie specifică a forţelor dăruirii şi primirii. Nu există o altă combinaţie.

Creatorul a creat dorinţa de a primi (punctul negru). În timpul procesului de dezvoltare al dorinţei, El exercită constant o influenţă asupra ei şi adună toate combinaţiile posibile ale influenţei Lui. De aceea, atunci când punctul negru este reflectat pe fundalul Luminii albe, el descrie corelaţia dintre el şi Lumina superioară, adică dorinţele sale. Asta crează cele 22 de tipare.

Legile Gematriei sunt aceleaşi în orice caz, fiindcă cele zece Sefirot nu se schimbă. Însă, asta nu se reflectă și în matematica lumii noastre. Gematria este unul din limbajele care descriu lumea superioară şi procesele sale. Acesta este limbajul Cabalei.

Din lecţia de Cabala în limba rusă, 2/25/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed