Geografia lumii din punct de vedere spiritual

746.01Întrebare: Se știe că întreaga realitate este împărțită în zece Sefirot, care la rândul lor sunt împărțite în continuare în zece și așa mai departe. Înseamnă asta că peste tot în lume există locuri asemănătoare cu Ierusalim, Lacul Kinneret și Galileea?

Răspuns: Nu. Cabaliştii împart întreaga lume numai în țara lui Israel, apoi în Iordan, Liban, Siria și Babilon.

Aceste țări se află sub o influență spirituală deosebită, coborând așa cum le-am numit: Israel, Iordania, Liban, Siria și Babilon, adică Irakul de astăzi.

Toate celelalte părți ale pământului sunt practic la același nivel și spiritual, absolut lipsite de viață. Dar când oamenii de acolo vor începe să se ridice la rădăcina lor spirituală, atunci după cum se spune, țara lui Israel va începe să se răspândească ca pielea brută pe întregul teritoriu al globului.

Comentariu: Spuneți: „Iordania, Siria…” Se dovedește că actualii dușmani ai Israelului, țările care ar dori să ne distrugă, sunt cei mai apropiați de Israel. Totul este cu susul în jos în lumea noastră.

Răspunsul meu: Pentru că noi suntem cu susul în jos. De îndată ce ne întoarcem la rădăcini, ne corectăm invers, corectarea vecinilor noștri va avea loc imediat. Nu ar trebui să ne așteptăm la nicio schimbare de la ei până nu ne schimbăm noi înșine.

Să sperăm că în primul rând realizăm acest lucru, îl simțim și apoi îl punem în aplicare.

KabTV „Geografia cabalistă” 10/10/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed