Geografia spirituală, partea 7

În imaginea și asemănarea cu sufletul

Întrebare: În Cabala și în surse se spune clar că există oraș, porți și Templu. Ce sunt aceste concepte?

Răspuns: Totul este aranjat în funcție de sistemul Lumii Superioare, după chipul și asemănarea sufletului nostru.

Remarcă: Odată ai spus că dacă zidurile nu înconjoară așezarea, nu este un oraș.

Comentariul meu: Da. Există doar câteva astfel de orașe în Israel, care au fost cândva înconjurate de ziduri. Acestea sunt Ako, Ierusalim, Safed ( Țfat) și Tiberias (Tveria). Chiar și astăzi în Tiberias există încă resturi de ziduri antice.

Întrebare: Ce simbolizează zidurile orașelor din punctul de vedere al Cabalei?

Răspuns: Zidul care înconjoară orașul este ca o Parsa (întoarcere). Aceasta este ceea ce separă orașul de forțele externe, adică separă Forțele Spirituale Superioare de cele inferioare, calitatea dăruirii de calitatea primirii.

Există un spațiu în afara orașului care se numește „70 Amah” și care se referă încă la oraș.

Porțile orașului simbolizează o intrare specială în Lumea Superioară, unde o persoană trebuie să se corecteze într-un anumit fel, pentru a i se acorda dreptul de a intra în orașul care este la nivel spiritual. Prin urmare, a intra prin porțile orașului nu este o simplă acțiune.

Întrebare: Putem spune că zidul este un fel de condiție necesară?

Răspuns: Un zid este un ecran care separă orașul de tot ceea ce există în afara lui. Adică, există o calitate a dăruirii în oraș și există o calitate egoistă, malefică a primirii, în afara orașului și, prin urmare, orașul se restrânge cu calitatea dăruirii.

La urma urmei, de obicei, există bandiți, adică egoiștii rătăcind în afara orașului. Ei nu se pot apropia de perete pentru că acesta îi îndepărtează sau ei, înșiși se îndepărtează de el. Peretele parcă îi obligă să fie dăruitori, amabili și acest lucru nu este deloc în natura lor.

Întrebare: Deci, înseamnă că folosind limbajul rădăcinilor și al ramurilor, cabaliștii au luat concepte familiare precum „oraș”, „zid” și „porți” și, fiindcă și-au simțit rădăcina lor spirituală, le-au folosit pentru a explica?

Răspuns: Da, dar în afară de asta, ei au înțeles de ce noi, în lumea noastră, ne aranjăm într-un asemenea fel, de ce construim case, colibe, corturi, căsuțe și temple într-un anumit fel. Ei au simțit-o ca pe o consecință a Forțelor Spirituale.

Întrebare: Într-adevăr, marii cabaliști, în special Ari, au scris că există o casă, o curte, un câmp și un deșert. A fost vorba despre unele dorințe specifice care pot fi folosite de dragul Creatorului și de cele care nu pot fi folosite?

Răspuns: Da, O persoană din interiorul casei este partea interioară a sufletului, iar casa în sine, curtea, câmpul și deșertul sunt deja părțile exterioare ale sufletului său, pe care trebuie să le corecteze.

Din KabTv „Fundamenetele Cabalei” 28/01/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: