Gestionarea stresului, partea 5

Cum gestionăm stresul?

Întrebare: Există multe moduri de gestionare a stresului, în funcție de factorul determinant, cum ar fi exercițiile de respirație, meditația, activitatea fizică, gătitul, îngrijirea animalelor de companie sau cântatul în cor. Toate acestea reușesc într-o oarecare măsură să-i distragă pe oameni și să-i salveze de stres.

Mulți ne sfătuiesc să plângem, să ținem un jurnal sau să ne petrecem vremea în compania celor dragi.

Vedem însă că toate aceste sfaturi ajută doar într-o măsură limitată și se referă la situațiile stresante individuale. Atunci când apare o pandemie masivă sau un cataclism sunt necesare alte metode. Ce ne poți recomanda?

Răspuns: Toate aceste metode nu elimină sursa problemei, ci ajută la calmarea problemei. Reușesc doar să calmeze oarecum problema. Cu alte cuvinte, cauza rămâne doar că persoana ia un fel de sedativ și nu o mai simte, sau o simte într-o măsură mică.

Aceasta nu este o soluție. Mai ales dacă vorbim despre o chestiune globală care-i afectează pe toți locuitorii pământului. În curând nimeni nu va mai ști unde poate găsi mâncare și nici cum să existe în continuare.

Întrebare: Ce anume îi poate ajuta?

Răspuns: Doar revelarea sursei acestui fenomen: motivul presiunii care apasă umanitatea. În fond, în natură totul se întâmplă cu un motiv, nimic nu are loc degeaba.

Căutarea motivației este, în sine, începutul vindecării. Așa cum cercetăm o boală și încercăm să găsim un tratament pentru ea, la fel acum, trebuie să descoperim ce se întâmplă. Doar că nu investigăm bacterii, animale sau interacțiunile noastre incorecte cu anumite părți ale naturii, ci intenția naturii, încotro ne presează ea să mergem.
Din programul KabTV “Calitățile conducerii” 6/25/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed