Ghid de team building, partea 3

Principiile Formării Unei Echipe: Egalitatea

Întrebare: A doua regulă este munca la principiul de bază din echipă numit egalitate. Vedem clar că suntem cu toții diferiți, cu toții avem un potențial diferit. În ce fel sunt egali membrii echipei?

Răspuns: În ciuda faptului că avem un potențial diferit, lucrând împreună și în același scop, adică în conexiune și referitor la aceasta, fiecare, în măsura eforturilor și capacităților lui care îi sunt oferite de natură, devine egal cu alții. Prin urmare, nu există juniori și seniori, norocoși și nenorocoși  printre noi. La urma urmei, încercăm cu toții să ne conectăm. Toată lumea depune efort pentru a se conecta cât poate de mult.

Comentariu: Da, dar vorbim despre un fel de egalitate relativă. În lumea exterioară, vedem că o persoană depune zece kilograme de efort, iar alta depune un kilogram de efort.

Răspunsul meu: Și ce? Dacă tu poți ridica zece kilograme iar eu pot ridica decât un kilogram, nu putem participa la lucru împreună?

Comentariu: Putem. Cu toate acestea, doresc să primesc în mod corespunzător. Dacă eu ridic mai mult, vreau să am mai mult respect, atenție și orice altceva.

Răspunsul meu: Bineînțeles, vei primi. Desigur.

Întrebare: Atunci este deja o inegalitate. Dacă vorbim despre un fel de egalitate relativă, în ce se va manifesta?

Răspuns: Egalitatea se manifestă prin faptul că toată lumea oferă în măsura capacităților lor fizice, interne și morale, și primește în conformitate cu acest lucru. Toată lumea primește de la depunerea unui efort.

Comentariu: Totuși, cu percepția mea egoistă, nu pot ști care sunt capacitățile unei persoane. Când mă uit la el, văd că această persoană este în permanență neperformantă. Cred că poate mai mult, dar nu o face. Evident, acest lucru provoacă iritare și conflicte.

Răspunsul meu: Acest lucru ar trebui decis de forța echipei. Dacă echipa știe să influențeze corect fiecare dintre membrii săi, atunci totul va fi bine, iar dacă nu, atunci nu este nimic de făcut.

În principiu, egalitatea nu este cum o înțelegem în lumea corporală. La urma urmei, egalitatea trebuie să fie condiționată. Eu nu pot ridica zece kilograme dar este ușor pentru tine, deci ce fel de egalitate poate exista?

Înseamnă că trebuie să existe un cadru general acceptat de toată lumea la care cu toții pot adera și respecta. Unul trebuie să depună efortul „X” pentru a se conforma lor, iar celălalt trebuie să depună efortul  „X + 2 ″, dar acest lucru depinde de potențial.

Din „Management Skills” de pe KabTV 18/06/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed