„Ghid pentru masa rotundă”, Partea 7

Masa rotundă: Obligația de a-i asculta pe ceilalți

Întrebare: Un punct important în metodologia mesei rotunde este obligația de a-i asculta pe ceilalți. De ce este atât de important?

Răspuns: Cum putem ajunge la o opinie comună dacă nu ne comparăm cu ceilalți și pe ceilalți cu noi înșine?

Este foarte dificil să asculți cu atenție o altă persoană. Dar acest lucru nu înseamnă să îl iei întotdeauna critic și să încerci să verifici ce este potrivit pentru tine și ce nu este.

A asculta înseamnă a te deconecta de la tine, a face o copie a ta în felul în care ești astăzi și a începe să-l percepi pe celălalt din tine, ca și cum ai intra în el și apoi ai compara. Acesta este un proces foarte lung. Un minut nu este suficient aici.

Ascultându-l pe celălalt, intru în el, mă obișnuiesc cu el. Am nevoie să simt ceea ce simte el, de ce gândește așa, de ce rezolvă această problemă în felul său și nu în felul meu.

Întrebare: Este foarte stresant să asculți pe cineva. Trebuie să existe o anumită motivație pentru acest lucru. Să spunem că, dacă o persoană îmi aduce informații utile, sunt gata să-l ascult. Dar acest lucru nu este întotdeauna valabil. Ce mă poate motiva să ascult pe altcineva, mai ales dacă nu sunt de acord cu el?

Răspuns: Vrei să ajungi la soluția corectă a problemei. Acesta este cel mai important lucru pentru tine, mai important decât dacă ești de acord cu el sau nu sau de cine are dreptate sau greșește. Trebuie să găsești soluția corectă a problemei, indiferent de sursa acesteia.

Din KabTV „Abilități de management” din 09.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed