Ghid pentru mese rotunde, partea 4

Întrebare: Există reguli și principii clare ale mesei rotunde în baza cărora puteți obține un rezultat pozitiv.

În primul rând, condiții externe: participanții își închid telefoanele mobile și se asigură că nimic nu le distrage atenția sau nu le interferează. Nu își părăsesc locurile în timpul discuției, doar atunci când este necesar. Este foarte important să nu li se alăture persoane nepregătite.

În al doilea rând: toată lumea discută un subiect comun ales în avans și ascultă cu atenție întrebările moderatorului fără a se abate de la subiectul discuției.

În al treilea rând: fiecare participant își exprimă opinia și acest lucru contribuie la decizia comună. Pe de altă parte, există oameni care participă pasiv la aceste procese. Bineînțeles, nu îi putem face să vorbească. Cum ar trebui să reacționeze moderatorul și toți ceilalți participanți la tăcerea sa?

Răspuns: Va trebui să-l facem cumva să-și spună părerea sau să nu-l considerăm prezent.

Întrebare: I se poate acorda ceva timp pentru a începe?

Răspuns: Se acordă timp tuturor pentru adaptare, pentru incluziune reciprocă, pentru înțelegerea problemei, pentru exprimarea corectă a opiniei lor etc. Acestea sunt probleme de organizare internă și externă a fiecăruia și a tuturor împreună. Dar, în general, o persoană trebuie să înțeleagă că trebuie să participe la acest experiment și trebuie să-i aducem cu toată seriozitatea.

Din „Abilitățile de management” de la KabTV, 09.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: