Ghid pentru o masă rotundă, partea 19

Întrebare: Care este această forță care se manifestă în cerc? Uneori o numești Creator, dar acest lucru este imediat asociat cu religia. Uneori Natura, care este asociată cu un fel de practică spirituală.

Răspuns: Forța generală a cercului se manifestă în cerc, adică în forța integrală a participanților săi.

Întrebare: Uneori, pregătirea se desfășoară în tăcere înainte de atelier. Când este cel mai bine să o folosești și pe ce subiecte?

Răspuns: Trebuie să ne uităm la starea grupului. Cred că aceasta este o metodă foarte specială de conectare a oamenilor la atenție și poate fi utilizată numai dacă există o bună înțelegere între membrii grupului. Dar acest antrenament nu este destinat începătorilor.

Întrebare: Pentru discuții în cerc, folosim o varietate de surse. Acestea pot fi surse primare, știri, situații dramatice, vizionarea unui film, un extras dintr-un film. Există vreo diferență în conducerea acestor cercuri?

Răspuns: Nu. Aceștia sunt toți purtători de informații.

Întrebare: Ce probleme nu pot fi rezolvate folosind o masă rotundă?

Răspuns: Cred că nu există astfel de întrebări. Acesta este un panaceu pentru orice.

Întrebare: Care este numărul optim de participanți la masa rotundă?

Răspuns: Șase până la șapte persoane. Mai mult de cinci și mai puțin de zece. De preferat nu mai mult de zece persoane, altfel va fi foarte greu și totul va fi formal.

Întrebare: Astăzi toate cercurile sunt virtuale. Ce avantaje vezi în ele în comparație cu cercurile obișnuite în care oamenii stau fizic împreună și se simt unii pe alții?

Răspuns: În cercurile virtuale este foarte dificil să înțelegem că toată lumea este egală, că toată lumea salută opinia comună, că toți încearcă să fie ca o singură persoană. Oamenii ar trebui să se cunoască, să vorbească aceeași limbă și să se simtă reciproc. În cele din urmă, în cea mai mare parte, ei se vor dizolva. Dar necesită totuși un efort suplimentar.

Întrebare: Crezi că este eficient să folosești melodii în timpul meselor rotunde?

Răspuns: Desigur. Orice lucru care unește este util.

Întrebare: Care este principiul organizării cercurilor? Vârstă, sex, educație?

Răspuns: Este de dorit ca participanții să fie egali în toate sensurile. Astfel încât niciun semn extern să nu dea preferință cuiva mai mult decât altcuiva.

Întrebare: Există un avantaj în observarea pasivă a mesei rotunde?

Răspuns: Da. Acest lucru poate fi învățat. Este indicat să faci un cerc în fața tuturor.

Întrebare: Crezi că este acceptabil să începi o zi de lucru cu o discuție în cerc și să termini în același mod? Nu ar fi doar o pierdere de timp?

Răspuns: Poate da, dar trebuie să încercăm să o facem. Totul depinde de dezvoltarea societății (grupului).

Întrebare: Ce ar trebui să faci atunci când entuziasmul inițial de la utilizarea cercurilor dispare și totul se transformă într-o ceremonie de rutină? Cum actualizez acest proces?

Răspuns: Oprește-l, fă cercetări să vezi de ce se întâmplă acest lucru și care este dezavantajul muncii noastre. Și începe din nou.

Întrebare: Adesea, șefii de la serviciu nu acceptă metoda cercului pentru luarea deciziilor deoarece se tem să nu piardă autoritatea, puterea. Cum rezolvăm această problemă?

Răspuns: Nu poți face nimic aici. Trebuie să luptăm cu asta.

Din KabTV „Abilități de management”, 09.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed