Ghirlandele lumii spirituale

Intrebare: Vorbim despre o linie si un cerc, dar mie imi lipsesc inca vreo cateva forme. Pare ca acolo trebuie si un con, nu numai o linie si un cerc.

Raspuns: Asa cum nu exista acolo decat Creatorul si fiinta creata, nu exista nici altceva decat cerc si linie. Un triunghi, un patrat, un hexagon (unirea a doua triunghiuri, unul sus si unul jos) si o diagonala sunt artificiale, forme temporare in procesul de corectie.

Numai linia si cercul exista in natura, si ele se transforma in intreaga Lume a Infinitului. Unde este intentia doar de dragul daruirii, linia devine un cerc. Rotunda Lumina a Lumii Infinitului se difuzeaza in afara sub forma de cercuri, trecand printr-o linie si recapatand iar forma rotunda. Apoi, coboara din nou printr-o linie vine intr-un cerc si iar, si iar.

Toate cercurile sunt conectate unul cu celalalt prin linii, iar segmentele de linie se impletesc cu cercurile. Sunt o multime de astfel de ghirlande. Atic, Arih Anpin, si Yesot contin o multitudine de astfel de sisteme minunate. Uneori, spatiul este descris in acest fel.

Fiecare din noi continem o astfel de structura, si nu este un singur detaliu care sa nu fie construit din cercuri si linii. Acest lucru este cauzat de faptul ca GAR (primele trei Sfirot de sus) al fiecarui grad contine cercuri, si ZAT (urmatoarele sapte Sfirot de jos) sunt numai linii. De aceea, amandoua sunt prezente in fiecare Parţuf si in fiecare parte a lui.

Cu alte cuvinte, tu ai o conexiune cu Lumea Infinitului prin cerc, iar prin linie ai conexiune la linie. De aceea esti constituit din aceste doua forme.

Din Lectia zilnica de Cabala 11/19/10 “Talmud eser Sfirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: