Grăbește-te, cât timp televizorul este pornit

Întrebare: Dacă nu este viață după moarte, de ce este scris în Zohar că sufletul se ridică la cer după moarte și îngerii îl iau la judecată, și așa mai departe?

Răspuns: Niciun singur cuvânt din Zohar nu vorbește despre corpul fizic. Zoharul se referă numai la moartea egoismului, după care Forțele Superioare, numite îngeri, încep că îl influențeze.

Ei iau dorința mea dea a primi plăcere din două părți, dreapta și stânga, și o ridică pe aripile lor la primul, al doilea și al treilea cer. Acesta este numele pentru diferitele nivele ale Binei, unde eu încep să primesc din ce în ce mai mult proprietățile dăruirii.

Astfel, acești îngeri mă ridică la cer, proprietatea comună a Binei. Acolo, eu descopăr un întreg palat al Creatorului, în spatele acestor proprietăți. Bina include proprietățile lui Malchut în ea, dorințele de primire în dorințele de dăruire și, mulțumită acestora, eu îl descopăr pe Creator.

Totuși, este cu adevărat conectată viața și moartea acestui corp animal cu lumea materială și simțurile fizice? De fapt, eu doar cred că el există; el nu există în realitate.

Există ceva cu adevărat în spatele imaginii unui ecran al calculatorului? Nu sunt nimic altceva decât semnale electrice, forțe, vectori, care pictează această imagine pentru tine. În același fel, tu vezi această imagine tridimensională, pe care o percepi ca lumea această.

Avem deja dispozitive laser care pot crea imagini tridimensionale în aer ale persoanelor, în jurul nostru, care pot vorbi. Aceste senzații sunt iluzii complete. Nu le poți atinge cu mâinile pentru că totul este în aer. Totuși, în curând, ele vor deveni absolut reale, la fel ca iluzia acestei lumi.

Este exact așa cum vedem această lume, cu toate că ea de fapt nu există. Atunci, ce poate fi viața după moarte? Televiziunea s-a închis și asta este: Nu ai avut dorința să descoperi Lumea superioară în această viață. Totuși, nu este nevoie ca corpul să moară pentru a revela spiritualitatea. Nu este nicio conexiune între una și alta.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala 11/25/10, “Copr și suflet”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: