Gradul mortii spirituale

Intrebare: In acest articol, “Chestiunea calomniilor”, Rabash scrie ca starea de Lo Lishma (nu de dragul ei) conduce la moarte. Oricum, stim, de asemenea ca Lo Lishma este un grad necesar si foarte important din care tranzitam spre intentia altruista. Ce se intampla aici?

Raspuns: In starea de Lo Lishma, intentia mea inca este atintita spre castigul personal, material sau spiritual. Asta, in acest fel, este tot moarte. Nu ma misc spre moarte, ma aflu in ea, in vointa de a primi pentru mine insumi. Sub aceasta stare, ma reasez pe nivelul animal si nu exist in sens spiritual. Pe de alta parte, Lo Lishma este o stare noua care inseamna legatura mea cu spiritualitatea. Vreau sa am avntaje din asta.

Noi vorbim despre etapele de dezvoltare: aceasta lume, pregatirea (Lo Lishma), intentia altruista (Lishma) din categoria Hafetz Hesed (nu vreau nimic pentru mine insumi) si, in cele din uema, nivelul iubirii.

Intentia de Lishma in timpul etapei de pregatire este deja buna. Noi o obtinem incepand de la zero si terminand la 100% unde ne-am pregatit in intregime. In acest punct, trebuie sa inteleg ca in inaintarea mea depind de grup, care determina cat de bine progresez spre Lishma.

O persoana, prin ea insasi, nu va primi nimic care sa o conduca direct la cererea corecta, nici din carti, nici de Sus. De altfel, Lishma este o cerere pentru unitate. Si doar in Unitate, din echivalenta proprietatilor, o persoana cere contactul cu Lumina, altruismul, Daruitorul.

Aici se afla o oportunitate si o examinare specifica. Daca vedem lucrurile prin prisma grupului, unitate si Arvut (garantie reciproca), gasim in ele Tora, Lumina care Reformeaza. Acesta este exact locul unde fiecare primeste darul Torei si apoi patrunde tot mai adanc, ajungand mai aproape in proprietatile sale, de Creator.

Din prima parte a Lectiei de Cabala, 20/10/2010, “Chestiunea calomniilor”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: