Greutatea nașterii

592.01Și când o persoană trece din această lume, acel Nefesh nu se va mișca niciodată din mormânt, … (Cartea Zohar, „Lech Lecha”, punctul 98)

Mormântul este forța calității judecății de care a murit o persoană. „O persoană a murit” înseamnă o transformare a înclinației noastre egoiste. Ce înseamnă că am ieșit din pântece? Ne-am întors cu capul în jos, am lăsat toate calculele egoiste anterioare și am început unele noi, altruiste, și am intrat într-o lume nouă.În lumea spirituală, ca și în lumea noastră, embrionul trece printr-un pasaj îngust. „Îngust” în ebraică “Tsar”, “Tsarot” (suferință). Acesta este rezultatul absenței luminii Hassadim atunci când doar lumina Hochma, o forță fără milă, acționează asupra unei persoane pentru a-i da naștere.În caz contrar, el nu va fi capabil să treacă prin acest pasaj îngust și să se nască în lumea superioară, pentru că el însuși nu are puterea de a crea de la sine o calitate a milei.

Întrebare: Deci, trebuie să experimenteze neapărat acest Tsarot, această greutate a nașterii?

Răspuns: Nu există operație cezariană în lumea spirituală. Acolo te poți naște doar trecând printr-o stare rezultată din lumina Hochma ce acționează asupra ta. Această lumină este foarte ascuțită, foarte grea și complexă.

Această stare se numește, fugind din Egipt. O persoană trebuie să treacă prin aceasta, pentru că lumina milei, așa-numita calitate a lui Hasadim, nu vine de sus, ci se dezvoltă din persoana însăși. Dar unul este încă incapabil să dezvolte această calitate, prin urmare, doar lumina Hochma îl afectează, ceea ce îi provoacă nașterea. În spiritualitate, aceasta se numește, traversând Marea Finală (Yam Suf). Acest pasaj este foarte dramatic.

Din „Puterea cărții Zohar” de la KabTV # 19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: