Grija pentru tine: Limita admisă

Baal HaSulam, ziarul Națiunea: Așa cum, de asemenea, dragostea pentru națiune trebuie să fie gravată în toate sectoarele națiunii nu mai puțin decât iubirea egoistă, individuală a cuiva pentru nevoile sale, cu alte cuvinte, de asemenea, în cantitate suficientă pentru păstrarea existenței națiunii ca o națiune care este capabilă să se îngrijească de sine. Și cu surplusul acestei sume minime, este posibil să se dedice servirii omenirii, umanității generale, fără nici o diferență de națiune sau rasă.

Acest lucru prezintă limitele exacte pentru poporul evreu, și dacă le depașește, dacă se îngrijește de sine mai mult decât este necesar, în scopul de a servi pe alții, atunci această grijă îi dăunează și din nou intervine spargerea. Unul trebuie să ia pentru sine numai atât cât este necesar pentru conectarea de dragul altora. Nu este doar necesitatea exagerată cea care provoacă daune, ci, de asemenea, și conexiunea în exces dincolo de nevoie.

Intrebare: Înseamnă că, în conformitate cu măsura avansării, omul are nevoie să-și determine limitele pentru el însuși, pentru grija de nevoile sale personale și, urmându-le, își începe investiția în societate?

Răspuns: Între timp, nu avem nici o bază pentru calcule similare. Astăzi noi toți, în general, trebuie să ne concentrăm numai cu privire la modul de a atinge conexiunea dintre noi. Și după aceea, când conexiunea este descoperită, vom lucra la consolidarea acesteia, iar apoi vom vedea si simți limita. Este ca și cum m-aș îngriji de sănătatea mea, în scopul de a servi pe alții în daruire. Dar dacă-mi fac griji pentru viață și sănătate mai mult decât este necesar în scopul de a servi pe alții, atunci este deja o Klipa (coajă), ego-ul.

În aceasta menții în mod constant această limită, te „sculptezi” pe tine, faci o forma a ta. Îți menții intensitatea și sănătatea tuturor Kelim (dorintelor / vaselor), doar de dragul oportunitații de a darui. Și aceasta se numește să primești de dragul dăruirii.

Din partea 4 a Lectiei zilnice de Cabala 15/08/12, Scrieri ale lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: