Grupul este garantul siguranței

528.03Întrebare: Foarte des apar dezacorduri între mai mulți prieteni dintr-un grup, uneori chiar de natură pur fiziclă. Este posibil ca o persoană să se asigure împotriva acestui lucru?

Răspuns: Nu. Nu, în niciun fel! Trebuie să creștem dezacordurile. O persoană va avea puterea să le depășească dacă are un grup de  zece puternic care îl va ține și îl va asigura așa cum se asigură alpiniștii. Dar totuși, el va cădea mereu într-un abis egoist.

Dacă grupul nu se desparte și se menţine, îl va trage în sus, îl va ajuta și el va apuca din nou obiectivul cu dinții și se va elibera. Grupul de zece ajută, dar nu poate funcționa în locul lui. Grupul dă importanță scopului și aruncă capătul frânghiei: „Te rog, fii puternic” iar el trebuie să se scoată singur.

Dar se întâmplă ca totul să fie în mâinile voastre, doar prindeți carabiniera! Dar prietenul nu vrea să se lege de ceilalți, pentru că asta este: „Ei mă vor târî și nu mă voi mai putea detașa”. El singur nu poate. Aici, prindeți carabiniera — dar nu! Și se va îndepărta, tangențial, de unul singur. Există o traiectorie specială de-a lungul căreia o persoană se îndepărtează de grup: de-a lungul unei parabole, treptat, nu brusc.

El începe să fie interesat de alte lucruri similare, care să îl împlinească, prin bani, faimă, putere, cunoaștere; el se află sub o altă influență, mai puternică. În general, aceasta este o problemă.

Dar criza care se dezvoltă în jurul lui ajută foarte mult. Oamenii nu au încotro, ei încep să înțeleagă că vorbim de o treabă serioasă, că suntem oameni treji, normali, raționali, că de fapt cunoaștem natura, atât omul, cât și lumea din jurul nostru, și că nu suntem mistici, ci dimpotrivă, realiști. Și văd că ei sunt cei mistici.

În cele din urmă, ei vor vedea: „Oricât de mult îi disprețuim, îi urâm și suntem gata să îi prăbușim și să-i macinăm, se dovedește că au dreptate.” Și va trebui să fie de acord.

KabTV „Am primit un apel. Prognoza pentru anul viitor”2/20/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: