Guvernarea individuala si colectiva

Întrebare: Ce inseana guvernarea colectiva si individuala?

Raspuns: In realitate ne aflam in esenta a ceea ce inseamna dorinta de a ne bucura, forta receptiei. In completare, forta daruirii, forta Luminii actioneaza in aceasta realitate.

Care este formula interactiunii lor? Sa presupunem ca o forta este X si cealalta Y, si ele sunt egalizate de un coeficient K. Intr-adevar, formula este: cele doua variabile X si Y, sunt dorinta de a primi si darui placere si resectiv K, ecranul se afla intre ele.

La inceputul realitatii noastre, dorinta de a primi placere (0) este opusa dorintei de a darui (1). In orice caz, la sfarsit, deasupra celor 125 de actiuni spirituale ele devin egale (1-1).


Totusi formula este simpla: din opozitia reciproca, trebuie sa aducem aceste dorinte la echivalenta proprietatilor. Dorinta de a primi trebuie sa ajunga la proprietatea de a darui.

Acum stim regula si rezultatul ei. Ideea este ca cele doua forte opuse care totusi interactioneaza, forteaza actiunea in realitate, si de fiecare data interactiunea trebuie sa conduca la rezultatul final in cea mai eficienta maniera.

Totusi Natura opereaza in tot ceea ce este conform „efort minim cu rezulat maxim”. Acst mecanism ne afecteaza, si experimentand efectele impactului sau le privim ca si „guvernare”.

Guvernarea poate fi individuala sau colectiva. Cea individuala se aplica fiecarei celule ale organismului si defineste cum o anumita parte trebuie sa avanseze facand ca formele sale individuale sa se potriveasca  cu avansarea sistemului colectiv. Putem vedea acest tip de guvernare in exemplul formarii pas-cu-pas al embrionului. Corpul sau creste in functie de guvernarea colectiva care stabileste ordinea in care se dezvolta toate celelalte parti.

Apoi, de la guvernarea generala, fiecare ramura  legata separat este conectata cu fiecare parte in locul respectiv conform rolului sau in evolutia colectiva. Astfel, programul comun de dezvoltare sta la baza programului individual care ne conduce.
Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 11/15/10, “Esenta religiei si  scopul sau”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: