Haiku cabalist “Cum să-ți învingi dușmanii”

221Comentariu: Cei care ne urmăresc v-au rugat să comentați haiku-ul dvs.

Observă-ți dușmanii externi,

Descoperă-ți dușmanii interni,

Și câștigă!

Răspunsul meu: Da. Tocmai inamicii interni îi descoperiți și îi cuceriți.

Întrebare: Cum îi pot dezvălui prin cei din exterior? Chiar acum sunt înconjurat de dușmani externi, de toate, inclusiv de natura și de vecinii mei.

Răspuns: Încercați și vedeți de ce vă înconjoară acești dușmani externi. Încercați să determinați că aceasta este o consecință a dușmanilor voștri interiori, care sunt în interiorul vostru, a calităților dvs. dezechilibrate: invidie, gelozie, ură, lăcomie etc. Toate calitățile voastre egoiste, dintre care există multe, sunt proiectate asupra lumii înconjurătoare.

Dacă vrei să trăiești în echilibru cu lumea din jur, trebuie să te echilibrezi în interior și să nu fii într-o astfel de contradicție cu tine însuți. Trebuie să-ți iubești toate calitățile în mod egal și, în conformitate cu aceasta, să iubești pe toată lumea din afara ta, astfel încât să te simți împăcat în tine și cu lumea din jurul tău.

Și în primul rând, acest lucru se face la nivelul interconectării cu oamenii, apoi cu lumea animală, vegetală și minerală.

Întrebare: Adică m-am plasat în acest laborator, numit „umanitate”, și în el trebuie să lucrez pentru a mă schimba pe mine? Și atunci voi schimba totul în jurul meu?

Răspuns: Da. Dar nu te-ai plasat, ai fost pus aici. Și ar trebui să-ți dezvălui dușmanii interiori și să-i învingi. Adică trebuie să-i depășești. Trebuie să-i contactați corect. Și apoi dușmanii externi vor dispărea, se vor dizolva ca dușmani.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 7/29/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: