Haiku cabalistic „Ce să faci cu iscoadele gândurilor?”

627.2Comentariu: Ai scris acest haiku:

Iscoadele gândurilor s-au strecurat în creier,

urmărind ceea ce le poate aduce profit;

Liniște.

Ce ai vrut să spui? Ce sunt aceste mici iscoade ale gândurilor care s-au strecurat în creierul meu, se uită la ce se poate face și sunt încă liniștite?

Răspunsul meu: Da. Așa mă simt uneori. Nu simți că ceva începe să apară în tine, niște gânduri, și par să caute ceva de care să se agațe în tine, ceva de făcut, ceva care să le iasă și ceva care să le fie interesant, să aibă de unde să profite?

Întrebare: Puteți da un exemplu? Ce gânduri intră în mine cu scopul de a profita de pe urma mea și s-au liniștit?

Răspuns: Noi, în munca noastră spirituală, suntem plini de astfel de lucruri! Acestea sunt gânduri împotriva tovarășilor mei. Trăiesc normal, exist, și deodată am astfel de gânduri.

Întrebare: Și aceste gânduri au ceva de profitat în mine?

Răspuns: Da! Toată lumea are! Astfel de gânduri se nasc în mine și își găsesc un câmp de activitate foarte larg.

Întrebare: Și la oamenii obișnuiți, gândurile de ură față de ceilalți sunt, de asemenea, gânduri?

Răspuns: Da. La urma urmei, totul nu este decât imensa noastră dorință egoistă. Este foarte ușor să îl pornim. Este foarte ușor să-i inciți pe alții. Acestea sunt gândurile care funcționează acolo.

Întrebare: Adică, toate criticile și ura mea față de alții sunt acele gânduri care au găsit teren în mine și au prins rădăcini?

Răspuns: Da: Absolut adevărat.

Întrebare: Cum pot să mă asigur că ele nu prind rădăcini în mine?

Răspuns: Trebuie să le simți ca pe dușmanii tăi și să cultivi un sentiment constant de ostilitate față de ele, astfel încât să se teamă chiar și să apară în tine.

Întrebare: Toate aceste confruntări, toată această ură, sunt gânduri care au găsit sol în noi?

Răspuns: Da: Bineînțeles că da! Ele vin sub forma unui făt, iar noi începem să le să stârnim în interior, să le aprindem și să le creștem. Și acum izbucnesc și acum deja ard totul în mine!

Întrebare: Pentru ca ele să nu aibă sol, astfel încât să nu poată germina în mine atunci când vor veni, ce ar trebui să fac?

Răspuns: Distruge orice părere rea, gând, dorință, îndemn egoist față de alții. Ele nu vor avea pe ce să cadă pentru a germina.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 29/07/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed