Haman astăzi

Întrebare: Cine este Haman în timpurile noastre?

Răspuns: Haman este forţa care ne divide şi astfel slăbeşte naţiunea, ca să îi fie mai uşor să ne conducă. În Manuscrisul lui Esther, Haman i-a spus regelui Ahasuerus, „Există un anumit popor împrăştiat şi separat printre oamenii din toate provinciile regatului…”; ei sunt slăbiţi pentru că sunt divizaţi şi astfel este mai uşor să îi distrugi.

Acesta este motivul pentru care trebuie să ne unim deasupra tuturor diferenţelor noastre, să includem fiecare parte din naţiune, în ciuda a tot ceea ce ne separă, fără niciun argument de cine are sau nu dreptate.

Înţelepciunea Cabala ne îndreaptă către această unitate, către unitatea deasupra tuturor diferenţelor noastre aşa cum este scris: „Iubirea acoperă toate păcatele”, deoarece acesta este singurul tip de unitate care poate exista în naţiunea Israel, care altfel ar rămâne ca o adunare de exilaţi, ca o colecţie de imigranţi din diferite ţări.

Haman este forţa care sparge naţiunea evreiască în bucăţi. Îl putem identifica în orice parte a societăţii, religioasă sau seculară, partide politice de dreapta sau de stânga, etc. Cabala este metoda de a uni opusele, deasupra tuturor respingerilor. Este singura metodă care are forţa corectării, forţa lui Esther şi a lui Mordecai.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: