Haman şi Esther: Două dorinţe de primire

Întrebare: Care este diferenţa dintre Haman, dorinţa de a primi pentru sine şi Esther, care are, de asemenea, dorinţa de primire ?

Răspuns: Esther este dorinţa de primire care operează în secret. Se ascunde sub Lumina de Hassadim şi nu este necesară decât pentru stabilirea Luminii de Hochma. De fapt, Lumina de Hochma intră în Lumina de Hassadim ca şi cum a fost înnobilată pe cheltuiala sa: Vreau doar să dăruiesc! Ca un oaspete care, în faţa stăpânului casei, nu vrea să primească pentru el însuşi, chiar dacă are uriaşe dorinţe egoiste, dar se limitează şi nu vrea decât să facă plăcere gazdei – să dăruiască.

Cum poate dărui? Apoi, descoperă că poate face asta numai dacă primeşte de la stăpânul casei. Începe să calculeze cât poate primi. Şi partea pe care o poate primi în interiorul Luminii de Hassadim , în scopul de a dărui plăcere stăpânului, este numită Esther.

Haman este tot Kli (vasul), dorinţe imense. Niciodată nu va fi umplut în mod direct, prima restricţie a fost făcută cu privire la asta şi va merge la Esther. În cele din urmă, Esther aduce toată dorinţa sa ascunsă sub Lumina Hassadim care devine acoperită de Lumina Hochma.  Asta este, prin schimbarea intenţiei noastre de a primi, în scopul de a dărui, vom ridica Lumina de Hassadim.

Din Lecţia virtuală, 24.02.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: