Hanuka – Miracolul Hanuka și lumea materială

Întrebare: Se spune că s-a întâmplat o minune asupra Hanukkah: uleiul, fiind suficient pentru o zi, a ars timp de opt zile. Crezi că s-ar fi putut întâmpla asta?

Răspuns: Depinde de noi. Dacă ne străduim să ne asigurăm că proprietățile noastre sunt egale cu proprietățile Creatorului, că participăm la aprinderea luminii din lume pentru a o lumina cu calitățile iubirii, bunătății și ai conexiunii, atunci un astfel de efort este suficient pentru partea noastră. Aceasta vine din partea noastră, Malchut, iar restul este dat de sus.

Întrebare: Crezi că miracolul Hanukkah ar fi putut să se întâmple într-adevăr la nivel corporal?

Răspuns: De ce nu? Lumea noastră se conformează legilor generale. Dacă le îndeplinim, putem face totul. În fiecare zi există din ce în ce mai multe minuni în lumea noastră, dar pur și simplu nu le observăm pentru că suntem incluși în ele. Și dacă i-am putea vedea din exterior, ar fi minuni pentru noi.

Întrebare: Deci, aceasta nu este o descriere alegorică?

Răspuns: Desigur. Absolut tot ceea ce este scris în Tora trebuie și se va întâmpla în lumea noastră. Nu văd miracole în ea.

Dacă un papuaş vine la mine, de exemplu, și apăs comutatorul și se aprinde lumina, el va cădea în genunchi înainte de acest fenomen. Este sau nu un miracol? Este un miracol pentru el, dar nu pentru mine.

Dacă am fi acum la primul nivel spiritual, atunci tot ce s-a întâmplat acolo ar fi o minune pentru noi.

Comentariu: Dar dacă spui că acestea sunt legi, atunci orice persoană le-ar putea repeta. Și nu cred că cineva poate repeta asta astăzi.

Răspunsul meu: Pentru că nu suntem la acel nivel!

Din „State spirituale” KabTV din 16.12.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: