HaVaYaH – Structura dorinţelor noastre

Ȋntrebare: Ce este HaVaYaH?

Răspuns: “HaVaYaH” este numele din patru litere al Creatorului (yod-hey-vav-hey), care include toată creația. Tot ceea ce este creat și există în lume se încadrează ȋn cele patru etape ale luminii care coboară, care se numesc HaVaYaH, sau numele Creatorului.

Lumina superioară, în timp ce trece prin aceste patru etape și construiește întregul univers, scoate ȋn evidență esența Creatorului, atitudinea Creatorului față de creație.

Ȋntrebare:  Dacă luăm materia lumii noastre, de exemplu, o masă sau o persoană – indiferent ce este ea, atunci structura oricărei dorințe este HaVaYaH?

Răspuns:  Da. Numai că noi nu o vedem, nu o observăm, nu o simțim. Oricare ar fi lumea, mare, mică, macro, micro, indiferent cum am privi-o, puteți vedea întotdeauna HaVaYaH în ea.

Observaţie:  Chiar și în Cabala, termenul „Adam HaRishon” este folosit ȋn mod constant.

Comentariul meu:  Cert este că tot ce este creat în univers, pe de o parte, se numește HaVaYaH și, pe de altă parte, este considerat o structură numită Adam.

Prin Adam, nu ne referim la o persoană din lumea noastră, ci la un sistem care include totul.

Creatorul a creat creația în așa fel încât, în cele din urmă, aceasta să-L înțeleagă. Prin urmare, creația trece prin etape de dezvoltare până când ajunge în stadiul Adam, de la cuvântul „adameh” însemnând „domeh”, similar cu Creatorul. Și, prin urmare, tot ceea ce a creat poate fi numit Adam.

În plus, Adam HaRishon este creația în forma sa originală, care suferă tot felul de transformări și ajunge la forma sa finală.

Ȋntrebare:  Care este diferența dintre HaVaYaH și Adam HaRishon?

Răspuns:  Adam HaRishon este format din HaVaYaH. Dar când vorbim despre HaVaYaH și cum reacționează această structură la Creator și vrea să devină asemenea Creatorului, o numim Adam.

Ȋntrebare:  Adică, toate aceste lucruri par a fi într-o formă potențială, iar o persoană le dezvăluie cu sentimentele sale, la fel ca ADN-ul, din lumea noastră, care conține toate informațiile pentru dezvoltarea corpului uman și calităților caracterului unei persoane?

Răspuns:  Da. Și atunci este dezvăluit.

Ȋntrebare:  Și ce sunt cele zece Sefirot?

Răspuns:  Cele zece Sefirot sunt cele zece părți din care este compusă orice dorință completă, corectată, de dăruire.

Ȋntrebare:  Care este diferența dintre HaVaYaH și cele zece Sefirot?

Răspuns:  Este același lucru. Deși HaVaYaH este format din cinci litere, patru și vârful literii yod, el tot zece părți este.

Din KabTV  “Fundamentele Cabalei” 6/17/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed