“Iar Iosua a întins sulița”

509Profeți, Iosua, 8: 1; 8: 17-8: 19: Și Domnul i-a zis lui Iosua: „Nu te teme și nu te înspăimânta; ia cu tine toți războinicii și ridică-te, urcă-te la Ai. Iată, am dat în mâna ta pe împăratul Aiului și pe poporul său, cetatea și țara lui.

Și nu a mai rămas niciun om în Ai sau Betel, care să nu fi ieșit după Israel; și au lăsat orașul deschis și au urmat pe Israel.

Domnul i-a zis lui Iosua: „Întinde sulița care este în mâna ta, spre Ai; căci o voi da în mâna ta. Și Iosua a întins sulița care era în mâna lui, spre oraș.

Și ambuscada s-a ridicat repede din locul lor și s-au repezit de îndată ce și-a întins mâna; și au intrat în cetate, au luat-o și s-au grăbit și au dat foc orașului.

O persoană își întinde mâna pentru a-și depăși egoismul și pentru a aduce astfel egoismul general – numit oamenii, orașul, sub controlul său. Mâna ridicată este ca toiagul ridicat de Moise.

Întrebare: Înseamnă că atât timp cât el ține sulița, oamenii vor avea puterea de a cuceri orașul?

Răspuns: Nu, nu este vorba despre oameni. Tora se adresează unei singure persoane și indică modul în care ar trebui să se comporte în astfel de circumstanțe. Oferă exemple despre cum să-ți depășești egoismul, cum să-l cucerești. Tora nu vorbește despre nimic altceva.

Cucerirea și distrugerea orașului înseamnă distrugerea dorinței egoiste dintr-o persoană. Astfel de orașe și țări există în fiecare om. Întregul univers se află în el.

Întrebare: De ce se spune că ar trebui să ridici mâna cu o suliță și să o ții?

Răspuns: Aşa încât, în niciun caz să nu ratați această acțiune specială și această oportunitate de a cuceri calitatea egoistă din voi.

Din KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 7/19/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: