Identitate nationala

961.2Întrebare: În lumea noastră, se crede că libertatea unei țări înseamnă independența politică, alegerile, absența subordonării și a dependenței poporului de altă țară. După ce criterii poate un cabalist să spună că această țară [Israelul] este independentă?

Răspuns: Dacă vorbim despre Israel, atunci prin definiție spirituală nu suntem o țară și nu suntem o națiune. Deci este prea devreme să vorbim despre asta. Nu putem decât să dăm definiții aproximative și să analizăm de ce încă nu satisfacem adevăratele concepte spirituale despre ceea ce înseamnă o țară, o națiune, un stat, o familie și așa mai departe.

Există definiții foarte clare aici care se referă în mod specific la noi și nu la restul națiunilor lumii. Baal HaSulam examinează acest lucru în articole despre ultima generație.

În special, în ziarul Națiunea, apărut în 1940, el scrie: Este păcat să recunoaștem că unul dintre cele mai de preț merite pe care le-am pierdut în timpul exilului, și cel mai important dintre ele, este pierderea conștientizării naționalitatea, adică acel sentiment natural care leagă și susține fiecare națiune. Firele iubirii care leagă națiunea, care sunt atât de naturale și primitive în toate națiunile, s-au degenerat și s-au desprins din inimile noastre și au dispărut.

Cert este că alte națiuni au un sentiment de dependență, un sentiment de comunitate, în timp ce evreii practic nu au. Se caracterizează printr-un egoism crescut, depărtare unul de celălalt și dorința de a se apropia unul de celălalt doar în perioade speciale, de catastrof. Si asa mai departe.

Întrebare: Și care este identitatea națională? Despre ce vorbeste el?

Răspuns: Dacă luăm, de exemplu, orice națiune și începem să căutăm rădăcinile spirituale în ea, vom vedea că aproape toate națiunile au o dorință de conștiință de sine, iar evreii pot avea imaginea opusă.

Aceasta vine din faptul că evreii sunt națiunea unei idei, o națiune care a fost adunată de Avraam din diferite clanuri pe baza unității.

KabTV „Stări spirituale” 26.04.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: