Ierarhia dorinţelor

Tora, Exodul (Tetzave), 28:39, 28:42: Vei face o tunică cusută de in, şi vei face o mitră de in, şi vei face o eşarfă brodată…Şi faci pentru ei pantaloni de in pentru a-şi acoperi goliciunea de la şolduri la coapse.

Aceasta vorbeşte de corectările care vin din interiorul unei persoane şi apar în această alegorie. Inul care este menţionat în Tora este diferit de inul obişnuit în modul în care acoperă corpul de sus şi separă partea superioară de partea inferioară. Partea superioară este Galgalta Eynaim, dorinţele de dăruire. Partea inferioară reprezintă dorinţele de primire.

Nuditatea este o dorinţă de primire care nu poate fi corectată decât parţial. Prin urmare, doar după corectarea părţii superioare, care este simbolizată prin tunică, turban şi centură, putem începe să corectăm partea inferioară într-o manieră parţială: plecând de la talie la genunchi. Aceasta înseamnă corectarea dorinţelor de primire.

Aceste dorinţe care sunt chiar mai jos, aproape nu sunt corectate. Folosirea lor încetează pur şi simplu, deoarece se efectuează o restricţie la utilizarea lor. Asta este suficient.

Din „Secretele Cărţii Eterne”, kab.tv, 28.08.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed