Ierarhia rigidă a justiţiei

Tora, „Exodul”, (Mishpatim), 23:2: „Sa nu fii cu cei mulţi pentru a face rău – să nu-ţi dai cu părerea asupra unui litigiu în direcţia majorităţii pentru a perverti legea”.

A fi de partea majorităţii ne corupe mereu. Oamenii se simt puternici atunci când sunt cu majoritatea. Este implantat în natura noastră.

În acest caz, o persoană este „coruptă” de o abordare diferită: „Am nevoie de asta pentru a disemina Cabala, de a corecta lumea, deoarece oamenii mă vor asculta şi eu îi voi corecta. Totuşi, pentru a începe, trebuie să stabilesc legătura cu ei şi să devin, oarecum, ca ei”.

Susţin aceste lucruri pentru elevii mei, deoarece un profesor trebuie să se ocupe de discipolii săi.  În mod constant, ei încearcă să mă convingă că această atitudine este corectă. Eu sunt de acord cu ei, apoi „îi trimit în sens invers” (mă joc cu ei), pentru a-i învăţa să lucreze corect. Contactul va avea loc, prin toate mijloacele.

Majoritatea trebuie să se „încline” în faţa unui individ. În spiritualitate, totul este definit de individualitate, nu de majoritate.

Întrebare: Cu alte cuvinte, nu sunteţi un fan al democraţiei ?

Răspuns: Nu există democraţie în nimic! Lumea este organizată „de sus în jos”, de la şefi la mase. Masele trebuie să-şi urmeze liderul. Liderul trebuie să aspire la Creator. Liderul este cel care este sub Creator. Vedem unde ne conduce democraţia. Eu sper că oamenii vor înţelege, în sfârşit, că o ierarhie rigidă a justiţiei trebuie să existe.

Legile care acţionează în natură sunt numite justiţie. Nu este ceva ce am „inventat” noi, ci mai degrabă ceva ce învăţăm şi primim de la natură. Întreaga ierarhie care a fost făcută de Creator, Lumina Superioară, reprezintă justiţia. Dacă, în ochii noştri, nu este aşa, atunci înseamnă că trebuie să ne schimbăm proprietăţile noastre. Când vom reuşi să ne schimbăm, vom fi de acord cu această noţiune. Când vom fi de acord, vom vedea că este perfecţiunea adevărată.

Din kab.tv, „Secretele cărţii eterne”, 24.06.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: