Ierarhie în management

Întrebare: Cum putem combina managementul colectiv cu managementul vertical? În ce măsură ar trebui șeful sau conducătorul să țină cont de părerea oamenilor? Ar trebui să se facă acest lucru numai atunci când el sau ea nu au suficiente informații pentru a lua o decizie?

Răspuns: Luăm în considerare opinia oamenilor numai atunci când este necesar să se întreprindă acțiuni comune pentru rezolvarea problemelor, dar nimic mai mult.

Întrebare: Deci ar trebui să existe o ierarhie în management?

Răspuns: Managementul trebuie să fie vertical. Și un colectiv trebuie să fie un colectiv. Un manager trebuie să aibă grijă de înțelegerea sarcinii, de scopul care trebuie atins, de rezolvabilitatea acestei sarcini, de succesiunea acesteia. Pentru că toate acestea ar trebui să fie convenite între toți, acceptate, aprobate și toată lumea ar trebui să fie inspirata de implementarea sarcinii.

Întrebare: În acest proces, trebuie să ținem cont de părerea fiecărei persoane? Chiar și într-o organizație care angajează câteva sute de oameni, ca să nu mai vorbim de stat?

Răspuns: Puteți organiza o întâlnire, poate chiar mai mult decât una, pentru a clarifica tuturor nevoia și succesiunea acțiunilor.

Întrebare: Deci, este important ca un lider sau un manager să audă opiniile oamenilor, dar trebuie să ia decizii singuri?

Răspuns: Da, ascultă opiniile oamenilor și este bine ca subordonații să știe unde ar trebui să conducă totul. Există întotdeauna loc pentru unele greșeli, o oportunitate de a remedia sau îmbunătăți ceva, iar subordonații înșiși vor stimula managerii.

Observație: Este vorba despre rezolvarea unor sarcini ușoare. Și dacă trebuie să rezolvați o problemă serioasă în care există o mulțime de informații confidențiale și oamenii nu au aceste informații, atunci este destul de dificil să luați o decizie.

Comentariul meu: Atunci luarea deciziei este împărțită în anumite segmente. În același timp, trebuie să încercăm să facem ca o echipă să fie implicată în implementarea lor.

Din emisiunea KabTV „Abilități de gestionare” din 11.06.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed