Ieșind dintr-o pivniță întunecată

424.02Întrebare: Potrivit fabulei omului bogat și a fiului său, ce simte tânărul care este în pivniță de douăzeci de ani?

Răspuns: El vrea să iasă de acolo, dar nu poate. Întraga lumea îl presează din toate părțile și nimic bun nu luminează pentru el într-o asemenea măsură încât își dorește să nu se fi născut. Aceasta se numește o pivniță întunecată.

Tot ce și-ar putea dori este chiar lângă el, tot ceea ce cineva își poate imagina: nestemate, pietre prețioase și aur, dar el nu le vede pentru că nu are vederea corectă.

Vederea înseamnă lumina reflectată, atributul dăruirii. În momentul în care îl dobândești, imediat începi să vezi că te afli într-o lume diferită.

Trebuie să fii în pivniță timp de 20 de ani, pentru că există 10 Sefirot de lumină directă de sus în jos și 10 Sefirot de lumină reflectată de jos în sus.

Întrebare: În ce moment începem să numărăm cei 20 de ani?

Răspuns: De fapt, începem să numărăm de la început, dar nu sunt 20 de ani conform timpului nostru. Nu iți face griji. Principalul lucru din partea noastră este să obținem asemănarea cu Creatorul în această viață.

Dci, totul este încă în viitor. Dacă o persoană în vârstă începe să se implice în înțelepciunea Cabala, va avea încă suficient timp pentru a ajunge la sfârșitul corectării și pentru a ieși din pivniță.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 31.03.19

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: