Iluzia Independenței

198Întrebare: Astăzi ni se pare că eu sunt cel care hotărăsc și eu cel care gândesc. Omul chiar decide ceva?

Răspuns: Nu, nu decide nimic, doar execută.

Dar există o iluzie că decid, fac lucruri și acționez într-un anumit fel. Asemenea idei despre independența sunt caracteristice oamenilor, dar asta numai pentru că întregul sistem universal ne este ascuns.

Deci cine decide pentru mine? Cine acționează în locul meu? De ce sunt făcut să cred că eu sunt cel care gândește, decid, fac? Aceasta este problema.

Acest lucru este necesar pentru ca noi să ieșim din starea actuală, să ne ridicăm deasupra ei și deasupra faptului că nu luăm decizii, nu le implementăm noi înșine.

Întrebare: Deci, în starea noastră actuală, putem spune că nu existăm?

Răspuns: În starea noastră actuală, existăm relativ la noi înșine. Existăm, trebuie să luăm asta ca un dat, dar numai în limitele senzațiilor noastre limitate în timp. Prin urmare, mintea reală nu are nimic de-a face cu asta.

Mintea noastră este un vast sistem de interconectare generală a naturii minerale, vegetale, animale și umane a lumii noastre și a tuturor lumilor, a tuturor celorlalte niveluri. Toate acestea sunt interconectate și se supun unui singur program, unui singur gând, numit Creator sau natură.

Întrebare: Care sunt celelalte lumi?

Răspuns: Alte lumi sunt posibilitățile de existență la care ajungem treptat ca rezultat al evoluției noastre interne, când în sfârșit începem să realizăm că lumea noastră, existența noastră este finită, defectuoasă și limitată.

KabTV „Close-up. Opinie disidentă” 29/08/2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: