Iluzia lumii noastre

Întrebare: Războiul are o rădăcină spirituală?

Răspuns: Nu există nimic în lumea noastră care să nu aibă o rădăcină spirituală, altfel obiectul sau fenomenul nu ar exista. Forţele care au coborât din lumea spirituală, din sistemul superior de conducere şi integrare a forţelor, gradual au materializat şi au format diferite obiecte în lumea noastră.

De aceea, este scris: „Nu există jos niciun fir de iarbă care să nu aibă norocul şi un paznic Sus care să-l lovească şi să-i spună, ‚Creşte!’” Acest lucru este evident.

Forţele superioare care au coborât din lumea Infinitului prin lumile lui Adam Kadmon, Atzilut, Beria, Yetzira şi Assia, au ajuns în lumea noastră şi s-au materializat aici.

Totuşi, dacă vorbim despre rădăcina superioară în ceea ce priveşte ramura sa din lumea noastră, atunci este dificil să explicăm orice, deoarece sistemul este complet confuz. De exemplu, cum poţi să legi o cană sau o mână de om de un echivalent superior?

Mai mult de atât, lumea noastră nu are asemenea echivalențe! Sunt numai forţele care le descriu în conştiinţa noastră, în percepţiile noastre. Deşi noi credem că ele sunt obiecte materiale, acestea sunt iluzii.

Din lecţia de Cabala în limba Rusă 7/9/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: