Îmblânzirea egoismului

Întrebare: Evoluția sufletului nostru trece prin înțelegerea egoismului. Deci numai atunci când ego-ul nostru este în punctul autodistrugerii, putem deveni pe deplin conștienți de noi și să trecem la partea luminii?

Răspuns: Nu. Facem asta cu mult înainte. Este o dezvoltare treptată, pas cu pas, a unei persoane, când își dă seama de egoismul său și înțelege că, aplicându-l, nu ajunge la nimic. Totuși, nu ar trebui să scape de el. Egoismul nu poate fi distrus; este o forță a naturii. Trebuie doar să schimbăm scopul aplicației sale.

Întrebare: Ai spus că studiul Cabalei învață o persoană să se ridice deasupra egoismului. Cu cât ego-ul este mai mare, cu atât el se ridică deasupra lui. Deci aceasta este creșterea sa evolutivă.

Cunoștința corectă a egoismului este unul dintre elementele dezvoltării noastre atunci când îl crești, artificial sau sub control, și îi dai o înclinație altruistă?

Răspuns: Da. Îl îmblânzești ca pe un animal sălbatic și devine mai mult sau mai puțin îmblânzit.

Întrebare: Se dovedește că nu trebuie să lupți cu el, dar trebuie să-l înțelegi?

Răspuns: Așa este! Gestionează-l corect. Atunci va fi asistentul tău.

Întrebare: Deci nu este o luptă, ci mai degrabă o imersiune, cunoaștere și utilizare a acestei puteri interioare, unde începi să realizezi un impuls altruist prin sentimentul tău de fericire și să transmiți această stare în lume?

Răspuns: Da. Pentru voi, impulsurile altruiste sunt de fapt cele mai bune. În principiu, în lumea noastră, altruismul este înțeles ca a da ceva cuiva gratuit. Nu! Doar vezi că prin asta începi să interacționezi cu cele mai mari forțe ale naturii. Este bun.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV, 24/05/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed