Îmi iubesc egoismul

Întrebare de pe Facebook: Îmi iubesc egoismul. Poate pentru alții aceasta este o problemă, dar pentru mine nu este. De ce trebuie să fac ceva pentru asta?

Răspuns: Nu trebuie să faci nimic pentru asta. Dar ceilalți din jurul tău, care sunt de asemenea egoiști, nu vor nici ei să facă nimic legat de egoismul lor. Încet, încet, veți începe să vă devorați unul pe celălalt. În cele din urmă, va trebui să ajungem într-un loc în care va trebui să începem să cooperăm unii cu ceilalți, fiindcă tehnologia și Natura sunt aranjate împotriva individualismului.

Lumea înconjurătoare este în întregime închisă și integrală. Toate acestea exercită o mare presiune asupra noastră.

Noi nu putem fi diferiți. Calitatea noastră înăscută este egoistă și începe să se auto-devoreze. Vedem că omenirea pierde orientarea către libertate, către viitor și chiar grija pentru copii și familie, etc.

Dacă vrem pur și simplu să ne distrugem existența și să dispărem precum dinozaurii, e în regulă. Dar, dacă vrem să trăim, trebuie să ne schimbăm. Și Natura ne arată în ce fel să ne schimbăm.

Întrebare: Este corectă declarația: „Îmi place egoismul meu”?

Răspuns: Este complet adevărat. Dar ce putem face? Va trebui să ne despărțim de metoda folosită acum. Primind numai pentru noi înșine, folosindu-ne egoismul numai pentru propriul beneficiu nu va funcționa. Trebuie să învățăm să-l folosim pentru binele comun și atunci tu vei fi în regulă și egoismul tău va fi foarte confortabil.

Din Kab Tv „Noutăți cu Mihael Laitman” 9/11/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed