Impactul textelor cabalistice

Întrebare: Care este scopul studierii științei Cabala?

Răspuns: Baal HaSulam oferă o definiție cabalistică exactă a scopului Cabalei: revelarea Creatorului unei persoane din lumea noastră.

Scopul fiecărei lecții depinde de materialul studiat. Materialul, în sine, stimulează o persoană să se apropie de revelarea Creatorului, să urmărească atingerea scopului. Aşa cum un instrument muzical este acordat înainte de spectacol, o persoană trebuie, în mod similar, să se ”acordeze” pentru a atinge Creatorul.

Întrebare: Depinde mai mult de o persoană sau de ceea ce se spune în cartea cabalistă? Există forțe miraculoase în cărțile cabaliste?

Răspuns: Există o putere miraculoasă, dar nu în cărți, între rânduri sau între litere, ci în influența textului asupra unei persoane.

Cabaliștii care au scris cărți și-au exprimat realizările interioare. Vorbim despre oameni care au simțit lumea superioară și Creatorul, iar tot ceea ce au exprimat pe hârtie este legat de realizarea lor spirituală. Prin urmare, când le citim textele, ele ne afectează, indiferent dacă ne place sau nu. Mai exact, influența luminii coboară asupra noastră și ne schimbă treptat.

Observație: Când citesc o poveste dramatică, mă afectează și pe mine. Pot să plâng sau să râd.

Comentariul meu: Corect, dar vă influențează pur psihologic. Aici poți să citeşti fără să înțelegi nimic, cu toate astea, textul te influențează și, treptat, începi să simți că se întâmplă ceva în tine.

Simți că în acest text și în tine, există unele forțe interioare, curente subterane interne, care te trag undeva și ȋți configurează gândurile și sentimentele într-un mod special. Deodată, devii un pic diferit, poate mai abil, mai conştient de scop. Exact ȋn acest fel, se manifestă influența surselor cabaliste asupra unei persoane.

Din KabTV-„Bazele Cabala” 11/20/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: