Impenetrabila inimă de piatră

Întrebare: De ce este numită Lumina Hochma la capul lui Arich Anpin, blocată?

Răspuns: Lumea Atzilut este numită lumea corecției deoarece apare imediat după spargere.

Prin urmare, aceasta este construită astfel încât să nu mai poată fi facute greșeli. Ea are deja experiența spargerii. A fost martor la asta şi este o rămășiță a părţilor sparte. Acesta este motivul pentru care ea se construiește astfel încât spargerea nu se va mai repeta și astfel Lumina GAR de Hochma este blocată. Lumea Atzilut nu permite ca Lumina GAR de Hochma să strălucească asupra celor inferiori pentru că acesta a fost motivul pentru care aceştia au trecut prin spargere. Ei nu pot primi o Lumină atât de de mare, cu intenţia de a dărui, până la sfârșitul corecției.

Este imposibil să se anuleze dorinta de a primi la al patrulea nivel și să se depășească inima de piatră. Nu avem nici o putere de a ne depăși ego-ul nostru acum. Dar, chiar dacă luăm toată puterea ce o putem lua de la Lumina, noi încă nu am fi în măsură să primim puterea care poate depăși inima de piatră. Nu există nici o astfel de putere în lume. Deoarece a fost creat ca ceva din nimic.

Și astfel, in Lumina nu este nici o forța care poate să repare „nimic”. Dar, tocmai pentru că avem ceva foarte propriu, tăiat din lume, suntem capabili să existam și să fim independenti. Acesta este un punct foarte important.

Inima de piatră a fost creata intenționat în acest fel, astfel încât sa putem fi separaţi de Creator. Fundația noastră „Luz bone”, a fost creată din absolut nimic, iar acesta este motivul pentru care nu există nici o putere in Lumina pentru a corecta nimic. Dar, tocmai pentru că avem ceva al nostru, care este independent de Lumina, putem exista şi sa fim independenti. Acesta este un discernământ foarte important.

Din a doua parte a Lectiei zilnice de Cabala 2/13/14, Cartea Zohar

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: