Împlinirea absolută

962.2Dar „Cei drepți din țara lor vor moșteni de două ori”. … Nu numai că ating perfecțiunea plăcerilor și o varietate de posesiuni, ci dobândesc și echivalența de formă cu Creatorul lor. Astfel, ei ajung la o adevărată adeziune și sunt de asemenea în repaus, deoarece abundența le vine de la sine, fără nicio mișcare sau efort (Baal HaSulam, Studiul celor zece sefirot, „Observația interioară”, capitolul 4, punctul 21).

Vorbim despre acei oameni care înțeleg cum să primească împlinire. Prin urmare, Cabala este numită Înțelepciunea Împlinirii, Înțelepciunea Primirii. Dacă putem primi împlinirea corect, putem primi tot ce ne dorim și după ce am reușit acest lucru vom fi liniștiți.

Baal HaSulam scrie că o persoană învață nu numai să se bucure corect, dar primește și o echivalență de formă cu creatorul său. Adică acestea sunt două tipuri de plăcere, atunci când primește plăcere atât din a fi asemănător cu Creatorul, cât și din a fi umplut cu ceea ce dăruie Creatorul.

Întrebare: Ce plăceri oferă Creatorul? De ce ne putem bucura?

Răspuns: Fiind ca Creatorul. Aceasta este cea mai mare plăcere. În acest caz, o persoană este plină de o plăcere constantă, absolută și nu simte nicio nevoie.

Întrebare: Dacă există o astfel de tehnologie și există de câteva mii de ani, atunci de ce nimeni nu a dezvăluit-o și nu i-a făcut publicitate?

Răspuns: Pentru că este împotriva naturii noastre. Chiar și atunci când îi facem reclamă, nu vedem că oamenii sunt dornici să o învețe. Scopul nostru este împlinirea absolută. Dar la aceasta se ajunge prin faptul că omul trebuie să se ridice deasupra egoismului său, iar noi nu suntem de acord cu acest lucru.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot / TES)” 12/18/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed