Importanța mediului în dezvoltarea umană

Comentariu: Psihologul american Abraham Maslow, autor al binecunoscutei ierarhii a nevoilor umane, a afirmat că un profesor sau o cultură nu creează o persoană și nu insuflă capacitatea de a iubi sau de a fi iubit, să filosofeze, să creeze simboluri sau să creeze. Dar ele oferă o oportunitate și ajută, ceea ce există în embrion să devină real și concret.

Răspuns: Într-adevăr, accelerarea dezvoltării personalității depinde de mediu.

Importanța mediului este foarte mare, deoarece dacă alegem mediul potrivit și ne conectăm cu acesta, acest lucru ne va schimba radical destinul. Prin comunicarea cu mediul, determinăm metodele și viteza de trecere a diferitelor stări.

Întrebare: Semnele de creștere personală, așa cum scriu psihologii, reprezintă o creștere a capacității de a analiza, de a vedea conexiunile evenimentelor și fenomenelor și de a înțelege alte persoane. Aceasta este libertatea și independența interioară, o manifestare a responsabilității.

Cum altfel poți identifica aceste semne?

Răspuns: Semnele de creștere personală se manifestă la o persoană pe măsură ce realizează importanța mediului. Acest lucru este cel mai important. În plus față de ceea ce avem și dezvoltăm într-un mod natural, singurul parametru pe care îl putem schimba singuri este mediul.

Întrebare: Conștientizarea responsabilității pentru viața cuiva este unul dintre principalele semne ale creșterii personale. Când ar trebui o persoană să spună că numai el sau ea este responsabilă pentru ceea ce i se întâmplă și când să-și transfere responsabilitatea sa către natură, către forțele superioare?

Răspuns: Fiind complet într-un anumit mediu și oferindu-mă acestuia, începem să simțim prin această conexiune ceea ce primim prin eforturile noastre cu privire la mediu și ceea ce ne oferă mediul fără eforturile noastre. Astfel începem să împărtășim impactul asupra noastră.

Din „ Management Skills” de la KabTV 25.06.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: