Importanța științei Cabala

Întrebare:  Care este semnificația științei Cabala pentru generația noastră?

Răspuns:  Semnificația științei Cabala nu este teoretică, ci pur practică. Când umanitatea ajunge la o stare în care nu mai are speranță, neștiind cum să înainteze, pentru ce există și ce o conduce, atunci apare în ea nevoia pentru știința Cabala. Însă, înainte de asta, nu are nevoie, mai ales că știința Cabala nu se oferă nimănui. Se ascunde în interiorul umanității într-o stare de pregătire, deoarece cabaliștii o dezvoltă și o pregătesc pentru popularizare, diseminare și aplicare.

Acum am ajuns într-o stare când Cabala poate fi dezvăluită lumii. Dar până în vremea noastră, era practic ascunsă.

Întrebare:  Baal HaSulam scrie că Cabala dezvăluie Creatorul tuturor persoanelor din lume. Aveau oamenii nevoie de asta, înainte?

Răspuns:  Nu și nici astăzi nu au nevoie. La urma urmei, o persoană nu are nevoie de adevăr, ci are nevoie de ceea ce îi va oferi un anumit confort, satisfacție și răspunsuri la problemele minore din viața sa.

Întrebare:  Dar nu cred că cineva ar refuza să-l dezvăluie pe Creator, dacă ar ști că este posibil să-L descopere.

Răspuns:  Nu. Chiar și din cei care vin astăzi și ascultă posibilitatea revelării Creatorului, a lumii superioare, nivelul următor al dezvoltării umanității, doar câțiva rămân la noi.

Întrebare:  Este posibil ca oamenii să nu-și dorească Creatorul pe care îl oferă Cabala?

Răspuns:  Poate.

Din KabTV, „Fundamentele Cabalei”  12/13/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed