Imposibil, totuşi necesar

Întrebare: Pe de o parte, omul nu poate să scape de natura lui egoistă – forţa superioară face asta. Pe de altă parte, spui că omului nu îi este dat mai mult decât este capabil să facă.

Răspuns: Omului, ca în matematică, i se dă o condiţie care este imposibilă, totuşi necesară. Aici pare, natural, o întrebare: „Cum?” Dacă nu putem face nimic şi totuşi corectarea este obligatorie, atunci este imposibil să o evităm.

Soluţia este să folosim înţelepciunea Cabala și să atragem forţa care ne va schimba, în loc să ne schimbăm noi înşine! Din acest motiv a fost dată Cabala umanităţii.

Cu sigurană, nu suntem capabili să ieşim din natura noastră egoistă, care ne forţează să ne gândim numai la noi înşine şi la nimeni altcineva. Fie că o facem conştient sau inconştient, totuşi este singurul lucru care există în noi.

Dar noi putem să atragem asupra nostră o forţă specială numită Tora sau Lumina Superioară, proprietatea dăruirii şi a iubirii, care ne va trasnforma.

Astăzi începem să vedem din propriile greşeli pe care le facem, ca nişte câini care îşi urmăresc propria coadă, că nu putem face nimic pentru noi şi pentru lume. Putem doar să ridicăm mâinile şi să ne predăm milei curentului evoluţiei: Orice se va întâmpla, se va întâmpla.

Judecând după numărul de oameni care suferă de depresie, abuzul de droguri şi alţi parametrii, o mare parte din umanitate începe să realizeze că este într-o stare de disperare. Şi acum trebuie făcut ceva.

Singura soluţie este să ne ridicăm deasupra noastră. Asta se poate face numai cu ajutorul forţei superioare. Înţelepciunea Cabala este metoda revelării acestui lucru.

Atunci când toată lumea realizează că aceasta este singura cale de a ieşi din această înfundătură, vom avea succes.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cărţii Eterne din 05.10.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: