Împreună lucrăm uşor, singur este uşor să îţi omori timpul

Întrebare: Cum să depăşim dorinţa de a amâna totul până mâine, până la următoarea lecţie, până la următorul congres? Există un sentiment că mai este încă suficient timp şi că mai putem aştepta.

Răspuns: Este iluzia ego-ului faptul că omul nu se poate depăşi singur. Dacă eşti singur acasă, cu siguranţă te vei ocupa cu diferite lucruri prosteşti care nu te vor duce la nimic bun. Va fi doar o pierdere de timp azi, mâine, poimâine şi la fel şi un an sau doi de acum înainte. Nu vei putea niciodată să foloseşti timpul eficient dacă eşti singur. Este „fie un grup, fie moartea”

Fiecare trebuie să îşi ia o anumită obligaţie care nu poate fi amânată sau de care nu poate scăpa. Această obligaţie trebuie să te lege de prieteni şi ar trebuie să lucraţi la ceva împreună.

Trebuie întotdeauna să te legi nevoii de a avansa în diferite feluri:

  1. obligaţii în muncă
  2. prietenii
  3. ruşinea ca nu ai terminat ceva, că toată lumea va ştii şi va vedea ceea ce nu ai terminat

Sentimentul de ruşine trebuie să fie la fel de puternic ca frica de moarte. Fiind printre prieteni, este singurul lucru care te va împinge să foloseşti bine timpul. Dacă eşti singur şi poţi să îţi foloseşti timpul aşa cum vrei, să fii sigur că te va păcăli.

Timpul este o „coajă” (Klipa) şi o forţă egoistă foarte puternică. Te va atrage în diferite chestiuni fără importanţă.

Dar atunci când lucrăm împreună, lucrăm deodată uşor, cu bucurie şi plăcere!

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 10/10/13, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: